Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 15. októbra 2020
Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
2 ks čerstvé
2 PL
Jablkové pyré:
2 ks
Šošovicový šalát:
100 g
1 ks
1 strúčik
1 ks
50 g
trochu




Postup

  1. 1

    Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme domäkka. Potom jablká dierovanou naberačkou vyberieme rovno do mixéra, ak je potrebné, pridáme trošku nálevu, v ktorom sa varili, citrónovú šťavu a vymiešame hladké jablkové pyré, ktoré môžeme dochutiť ešte mletou škoricou.

  2. 2

    Kožu kačacích pŕs nakrojíme do tvaru šachovnice. Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa. Na nie veľmi rozpálenú panvicu položíme prsia kožou nadol, zvýšime teplotu a pomaly pečieme 5 minút. Koža musí byť chrumkavá. Otočíme a pečieme ešte 3–4 minúty. Premiestnime na pekáč a ešte 6–7 minút pečieme v rúre na 180 stupňoch. Vytiahneme a necháme 10 minút oddychovať. Potom nakrájame na jemné plátky, dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Figy skaramelizujeme na trstinovom cukre a dochutíme pomarančovou šťavou.

  4. 4

    Šošovicový šalát: Šošovicu uvaríme v zeleninovom vývare. Šalotku, stopkový zeler a cesnak nakrájame na kocky a zľahka ich orestujeme na oleji. Prilejeme vínny ocot a všetko pridáme k uvarenej šošovici. Citrónovú šťavu zmiešame s medom, zľahka osolíme a premiešame ju so šošovicou. Potom pridáme nakrájanú čili papričku a podľa potreby všetko dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Podávame s nakrájanými prsami, jablkovým pyré a figami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia