Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 15. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
400 g |
|
2 ks čerstvé |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Jablkové pyré: | |
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Šošovicový šalát: | |
100 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
trochu |
|
|
Postup
-
1
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme domäkka. Potom jablká dierovanou naberačkou vyberieme rovno do mixéra, ak je potrebné, pridáme trošku nálevu, v ktorom sa varili, citrónovú šťavu a vymiešame hladké jablkové pyré, ktoré môžeme dochutiť ešte mletou škoricou.
- 2
Kožu kačacích pŕs nakrojíme do tvaru šachovnice. Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa. Na nie veľmi rozpálenú panvicu položíme prsia kožou nadol, zvýšime teplotu a pomaly pečieme 5 minút. Koža musí byť chrumkavá. Otočíme a pečieme ešte 3–4 minúty. Premiestnime na pekáč a ešte 6–7 minút pečieme v rúre na 180 stupňoch. Vytiahneme a necháme 10 minút oddychovať. Potom nakrájame na jemné plátky, dochutíme soľou a korením.
- 3
Figy skaramelizujeme na trstinovom cukre a dochutíme pomarančovou šťavou.
- 4
Šošovicový šalát: Šošovicu uvaríme v zeleninovom vývare. Šalotku, stopkový zeler a cesnak nakrájame na kocky a zľahka ich orestujeme na oleji. Prilejeme vínny ocot a všetko pridáme k uvarenej šošovici. Citrónovú šťavu zmiešame s medom, zľahka osolíme a premiešame ju so šošovicou. Potom pridáme nakrájanú čili papričku a podľa potreby všetko dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Podávame s nakrájanými prsami, jablkovým pyré a figami.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu