Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jemný jablkový zákusok

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 3. septembra 2023

Jednoduchý výborný jablkový zákusok s príchuťou škorice.

30
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
200 g
100 ml
100 ml
250 g
1 bal.
Jablkové želé:
1200 g očistené
2 bal.
1 bal.
600 ml
2 bal.
2 ks
Škoricová šľahačka:
400 ml
2 bal.
1 bal.
2 PL




Postup

  1. 1

    Piškótový plát: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou vmiešame múku s kypriacim práškom, vodu a olej. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme (20 minút na 170 °C).

  2. 2

    Jablkové želé: Očistené jablká pokrájame na malé kúsky, zalejeme dvoma tretinami vody. Jednu tretinu si odložíme na rozmiešanie Zlatého klasu. K jablkám pridáme vanilkový aj škoricový cukor a badián. Povaríme cca 15minút. Badián vyberieme a do rozvarených jabĺk vlejeme Zlatý klas rozmiešaný v jednej tretine vody. Uvaríme husté jablkové želé.

  3. 3

    Škoricová šľahačka: Smotanu vyšľaháme so stužovačom a škoricovým cukrom. Nakoniec prišľaháme mascarpone.

  4. 4

    Dokončenie: Z piškótového plátu stiahneme papier, korpus vložíme do ráfiku alebo hlbšieho plechu. Nalejeme naň jablkové želé. Odložíme stuhnúť do chladu. Vychladený dezert pokrájame a ozdobíme škoricovou šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia