Jemný jablkový zákusok
Jednoduchý výborný jablkový zákusok s príchuťou škorice.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| Jablkové želé: | |
| 1200 g očistené |
|
| 2 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 600 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 2 ks |
|
| Škoricová šľahačka: | |
| 400 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Piškótový plát: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou vmiešame múku s kypriacim práškom, vodu a olej. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme (20 minút na 170 °C).
- 2
Jablkové želé: Očistené jablká pokrájame na malé kúsky, zalejeme dvoma tretinami vody. Jednu tretinu si odložíme na rozmiešanie Zlatého klasu. K jablkám pridáme vanilkový aj škoricový cukor a badián. Povaríme cca 15minút. Badián vyberieme a do rozvarených jabĺk vlejeme Zlatý klas rozmiešaný v jednej tretine vody. Uvaríme husté jablkové želé.
- 3
Škoricová šľahačka: Smotanu vyšľaháme so stužovačom a škoricovým cukrom. Nakoniec prišľaháme mascarpone.
- 4
Dokončenie: Z piškótového plátu stiahneme papier, korpus vložíme do ráfiku alebo hlbšieho plechu. Nalejeme naň jablkové želé. Odložíme stuhnúť do chladu. Vychladený dezert pokrájame a ozdobíme škoricovou šľahačkou.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu