Krém z bielej čokolády s omáčkou z červeného vína
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorkou projektu LadyChef, 12. decembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
Cukrový sirup: | |
1 ks |
|
1 ks (v biokvalite) |
|
1 ks (v biokvalite) |
|
250 g |
|
1 hviezdička |
|
250 ml |
|
Omáčka: | |
250 ml |
|
120 ml |
|
1,5 PL |
|
Krém: | |
300 g |
|
250 ml (33 %) |
|
110 ml |
|
6 plátkov |
|
Postup
-
1
Cukrový sirup: Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme, vyberieme semienka. Pomaranč a citrón umyjeme, nastrúhame kôru a odšťavíme. Zmiešame s cukrom, vodou, vanilkovými semienkami a badiánom, prevaríme a odstavíme.
- 2
Omáčka: Do vína vlejeme cukrový sirup, rozmiešame škrob, povaríme a necháme vychladnúť.
- 3
Želatínu namočíme do studenej vody, aby zmäkla. Nalámanú bielu čokoládu dáme do vodného kúpeľa, aby sa roztopila. Cukrový sirup necháme zovrieť, odstavíme a vložíme doň želatínu. Smotanu vyšľaháme a postupne ju pridávame do sirupovo–želatínovej zmesi, opatrne miešame, aby sa netvorili hrudky. Krémom naplníme poháriky a dáme na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.
- 4
Krém ozdobíme vínovou omáčkou. Iná možnosť je vyklopiť krém z pohárikov na taniere a poliať omáčkou.
Tiež Čokoládový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu