Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Krém z bielej čokolády s omáčkou z červeného vína

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorkou projektu LadyChef, 12. decembra 2021
Krém z bielej čokolády s omáčkou z červeného vína
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

Cukrový sirup:
1 ks
1 ks (v biokvalite)
1 ks (v biokvalite)
250 g
1 hviezdička
250 ml
Omáčka:
250 ml
120 ml
1,5 PL
Krém:
300 g
250 ml (33 %)
110 ml
6 plátkov




Postup

  1. 1

    Cukrový sirup: Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme, vyberieme semienka. Pomaranč a citrón umyjeme, nastrúhame kôru a odšťavíme. Zmiešame s cukrom, vodou, vanilkovými semienkami a badiánom, prevaríme a odstavíme.

  2. 2

    Omáčka: Do vína vlejeme cukrový sirup, rozmiešame škrob, povaríme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Želatínu namočíme do studenej vody, aby zmäkla. Nalámanú bielu čokoládu dáme do vodného kúpeľa, aby sa roztopila. Cukrový sirup necháme zovrieť, odstavíme a vložíme doň želatínu. Smotanu vyšľaháme a postupne ju pridávame do sirupovo–želatínovej zmesi, opatrne miešame, aby sa netvorili hrudky. Krémom naplníme poháriky a dáme na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Krém ozdobíme vínovou omáčkou. Iná možnosť je vyklopiť krém z pohárikov na taniere a poliať omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia