Rebarborové gule
Rebarborové gule

Rebarborové gule obalené v ovsených vločkách s orechmi

Jaroslav Bachleda
šéfkuchár Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 23. júla 2021
Rebarborové gule obalené v ovsených vločkách s orechmi
Foto: Hotel Lomnica
4
porcie

Suroviny

Cesto:
500 g (uvarené v šupke)
450 g
100 g
1 ks
štipka
Rebarborová náplň:
300 g očistená, nakrájaná)
100 g
Ovsené vločky s orechmi na obalenie:
200 g
100 g
100 g
50 g nesolené
50 g
50 g
1 ks
Egreše:
300 g
300 ml
100 g
1 ks (kôra aj šťava)
1 ks
3 ks
1 ks
Okrem toho:
100 g
 čerstvý (lístky)




Postup

  1. 1

    Rebarborové gule: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a pomelieme najemno. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké, jemné cesto. Necháme odležať v chlade 30 minút. Po odležaní cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kruhy s priemerom 6 cm, ktoré naplníme podusenou rebarborou s cukrom. Guľky varíme vo vriacej vode aspoň 12 minút. Po uvarení ich scedíme.

  2. 2

    Ovsené vločky s orechmi: V miske zmiešame ovsené vločky, nadrobno nasekané orechy, vanilku, zalejeme medom a javorovým sirupom. Zmes premiešame a dáme zapiecť na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na nízkej teplote 120 stupňov približne 30 minút. Po upečení a vychladnutí zmes rozmixujeme najemno.

  3. 3

    Egreše: Egreše povaríme s cukrom, koreninami, citrónovou šťavou a kôrou. Rýchlo schladíme, aby sa egreše nerozvarili.

  4. 4

    Pečená biela čokoláda: Plech vyložíme papierom na pečenie, nalámeme naň bielu čokoládu na drobné kúsky. Pečieme pri nízkej teplote (120 stupňov) asi 20 minút. Necháme vychladnúť.

  5. 5

    Do veľkej misky vysypeme zmes ovsených vločiek a orechov a v nej postupne obaľujeme uvarené guľky. Podávame s roztopeným maslom, egrešmi, posypané pečenou bielou čokoládou a čerstvým tymianom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia