Rebarborové gule obalené v ovsených vločkách s orechmi
šéfkuchár Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 23. júla 2021
Foto: Hotel Lomnica
porcie
Suroviny
Cesto: | |
500 g (uvarené v šupke) |
|
450 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Rebarborová náplň: | |
300 g očistená, nakrájaná) |
|
100 g |
|
Ovsené vločky s orechmi na obalenie: | |
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g nesolené |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Egreše: | |
300 g |
|
300 ml |
|
100 g |
|
1 ks (kôra aj šťava) |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
Okrem toho: | |
100 g |
|
čerstvý (lístky) |
|
|
Postup
-
1
Rebarborové gule: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a pomelieme najemno. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké, jemné cesto. Necháme odležať v chlade 30 minút. Po odležaní cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kruhy s priemerom 6 cm, ktoré naplníme podusenou rebarborou s cukrom. Guľky varíme vo vriacej vode aspoň 12 minút. Po uvarení ich scedíme.
- 2
Ovsené vločky s orechmi: V miske zmiešame ovsené vločky, nadrobno nasekané orechy, vanilku, zalejeme medom a javorovým sirupom. Zmes premiešame a dáme zapiecť na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na nízkej teplote 120 stupňov približne 30 minút. Po upečení a vychladnutí zmes rozmixujeme najemno.
- 3
Egreše: Egreše povaríme s cukrom, koreninami, citrónovou šťavou a kôrou. Rýchlo schladíme, aby sa egreše nerozvarili.
- 4
Pečená biela čokoláda: Plech vyložíme papierom na pečenie, nalámeme naň bielu čokoládu na drobné kúsky. Pečieme pri nízkej teplote (120 stupňov) asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
- 5
Do veľkej misky vysypeme zmes ovsených vločiek a orechov a v nej postupne obaľujeme uvarené guľky. Podávame s roztopeným maslom, egrešmi, posypané pečenou bielou čokoládou a čerstvým tymianom.
Tiež gule:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu