Hruška v červenom víne plnená marcipánom a vlašskými orechmi
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 20. januára 2021

Foto: Nebíčko v papuľke
porcií
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Hrušky olúpeme, zo stredu odstránime jadro. Cukor nasypeme do hrnca a dáme skaramelizovať. Potrebujeme trošku tmavší karamel, ale pozor, aby sme cukor neprepálili. Potom prilejeme červené víno, pridáme škoricu, badián, klinčeky a kardamóm. Keď víno zovrie, vložíme doň hrušky, ktoré v ňom majú byť celé ponorené, a uvaríme do polomäkka. 
- 2
Na plnku nasekáme vlašské orechy nadrobno, pridáme marcipán a keď je hmota príliš hustá, zriedime ju šípkovým lekvárom. Rukami všetko spolu zamiešame. Hmotou naplníme hrušky. 
- 3
Pripravíme si omáčku – do kastróla dáme šípkový lekvár, zalejeme vínom, v ktorom sa varili hrušky, a prevaríme. Potom za stáleho miešania metličkou necháme v zmesi rozpustiť čokoládu. Hrušku servírujeme poliatu omáčkou, s kúskami vlašských orechov. Tiež hrušky:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu