Husacie stehno s batatovým pyré a višňovou omáčkou
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 13. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
Husacie stehná dočistíme, umyjeme, osušíme. Stehná poriadne nasolíme, prikryjeme a odložíme na pár hodín do chladničky.
- 2
Odležané stehná preložíme do hlbšieho pekáča, okoreníme, podlejeme studenou vodou, prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Pečieme pomaly zhruba 6 hodín, priebežne prelievame vypečenou šťavou s masťou. Keď sú stehná hotové, odstránime pokrievku, zvýšime teplotu rúry na 200 stupňov a pečieme, kým koža na povrchu bude krásne upečená do chrumkava.
- 3
Batatové pyré: Bataty očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a dáme na plech s olejom. Osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a pridáme maslo, vetvičku tymianu a med. Pečieme prikryté alobalom v rúre vyhriatej na 160 °C domäkka. Potom preložíme aj s výpekom (bez tymianu) do mixéra, prilejeme prevarenú smotanu a rozmixujeme, prípadne dochutíme.
- 4
Višňová omáčka : Do hrnca dáme trocha vody, pridáme cukor a pripravíme karamel. Zalejeme ho červeným vínom, pridáme višne, koreniny a varíme na miernom ohni cca 15 min. Zemiakový škrob rozmiešame s vodou a pomaly prilievame k višniam. Potom ešte prevaríme a stiahneme zo sporáka. Dochutíme citrónovou šťavou.
Tiež husacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu