Snehové tortičky
Snehové tortičky

Snehové tortičky s marinovanými hruškami

Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 11. marca 2021
Snehové tortičky s marinovanými hruškami
Foto: Peter Ondrejka
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 80 °C

Suroviny

Snehové tortičky:
2 ks
80 g
40 g
10 g
Hrušky vo víne:
2 ks
100 g
100 g
200 ml
100 ml
Krém:
100 ml (33 %)
50 g
10 g




Postup

  1. 1

    Snehové tortičky: Bielky s kryštálovým a práškovým cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Po vyšľahaní opatrne primiešame sezam. Zo snehu urobíme 4 kopčeky na plech vyložený papierom na pečenie. Do každého kopčeka urobíme lyžičkou jamku a dáme na 45 minút sušiť do rúry vyhriatej na 80 °C.

  2. 2

    Hrušky vo víne: Hrušky ošúpeme, každú rozkrojíme na dve polovice, vyberieme jadrovník a dáme variť do zmesi vína a vody s ibištekom, cukrom a koreninami. Uvaríme do mäkka.

  3. 3

    Krém: Smotanu vyšľaháme do tuha, vmiešame mascarpone a práškový cukor.

  4. 4

    Upečené a vychladnuté snehové korpusy naplníme krémom, na ne položíme polovičky hrušiek a polejeme trochou vína, v ktorom sme ich varili.

Diskusia k receptu