Snehové tortičky s marinovanými hruškami
Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 11. marca 2021
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 11. marca 2021
Foto: Peter Ondrejka
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 80 °C
na 80 °C
Suroviny
Snehové tortičky: | |
2 ks |
|
80 g |
|
40 g |
|
10 g |
|
Hrušky vo víne: | |
2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Krém: | |
100 ml (33 %) |
|
50 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Snehové tortičky: Bielky s kryštálovým a práškovým cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Po vyšľahaní opatrne primiešame sezam. Zo snehu urobíme 4 kopčeky na plech vyložený papierom na pečenie. Do každého kopčeka urobíme lyžičkou jamku a dáme na 45 minút sušiť do rúry vyhriatej na 80 °C.
- 2
Hrušky vo víne: Hrušky ošúpeme, každú rozkrojíme na dve polovice, vyberieme jadrovník a dáme variť do zmesi vína a vody s ibištekom, cukrom a koreninami. Uvaríme do mäkka.
- 3
Krém: Smotanu vyšľaháme do tuha, vmiešame mascarpone a práškový cukor.
- 4
Upečené a vychladnuté snehové korpusy naplníme krémom, na ne položíme polovičky hrušiek a polejeme trochou vína, v ktorom sme ich varili.
Tiež snehové tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu