Paradajky s nakladanými egrešmi a čerstvým kravským syrom

Anton Meszároš a Milan Sitko
z reštaurácie Terra v Jasovej, 7. augusta 2022
Paradajky s nakladanými egrešmi a čerstvým kravským syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g (býčie srdce)
600 g
1 kg
100 g
Nakladané egreše:
200 g
100 g
400 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Strapcové paradajky rozmixujeme a necháme „stiecť“ cez noc na plátne alebo gáze, takto vznikne číra paradajková esencia.

  2. 2

    Nakladané egreše: Z cukru, vody a badiánu uvaríme sirup, necháme ho vychladnúť, optimálne na 70 stupňov, a zalejeme ním egreše. Necháme ich v ňom niekoľko hodín.

  3. 3

    Mäsité paradajky a farebné paradajky nakrájame na plátky, naukladáme na tanier, osolíme soľou maldon, zalejeme paradajkovou esenciou a poukladáme marinované egreše. Pridáme čerstvý kravský syr, prípadne rozdrobíme bryndzu. Pokvapkáme bazalkovým pestom a podávame s kváskovým chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia