Paradajky s nakladanými egrešmi a čerstvým kravským syrom
Anton Meszároš a Milan Sitko
z reštaurácie Terra v Jasovej, 7. augusta 2022
z reštaurácie Terra v Jasovej, 7. augusta 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Strapcové paradajky rozmixujeme a necháme „stiecť“ cez noc na plátne alebo gáze, takto vznikne číra paradajková esencia.
- 2
Nakladané egreše: Z cukru, vody a badiánu uvaríme sirup, necháme ho vychladnúť, optimálne na 70 stupňov, a zalejeme ním egreše. Necháme ich v ňom niekoľko hodín.
- 3
Mäsité paradajky a farebné paradajky nakrájame na plátky, naukladáme na tanier, osolíme soľou maldon, zalejeme paradajkovou esenciou a poukladáme marinované egreše. Pridáme čerstvý kravský syr, prípadne rozdrobíme bryndzu. Pokvapkáme bazalkovým pestom a podávame s kváskovým chlebom.
Tiež paradajky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu