Recepty, kde je biele víno polosuché - kvalitnejšie
	
      
 
	          
	            Cibuľová polievka s tymianom
	          
  Cibuľa získa pečením v rúre sladkastú chuť a zároveň zmäkne.  Potom stačí pridať už len dobrý... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Dubákové rizoto
	          
 Radi chodíme na huby keď je čas. A keď sa podarí nazbierať, musí byť rizoto!...
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Moules Frites (slávky s hranolkami)
	          
  Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás,  keď na ne niekde natrafíte,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
	          
 Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami 
	          
  Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso.  Slivky a... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Závin allà pasta matta 
	          
 Pasta matta je základné cesto na 
slané koláče, s neutrálnou 
príchuťou, ideálne aj do mnohých 
dezertov, u mňa aj štrúdľa, 
tastičky....
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Ryža s baklažánom
	          
 Ponorte sa do stredomorských chutí s touto ryžou s baklažánom, jednoduchým receptom plným čerstvých surovín, ktoré 
dodajú farbu a živiny....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky 
	          
  Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu,  no keď je 
chuť na ryby,  tak... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Ryža so zelerom a mangoldom 
	          
  Rýchle,  chutné,  z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kuracia polievka so zeleninou a ryžou 
	          
 Kuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni....
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Rizoto à la Carbonara
	          
 Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú 
omáčku....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
	          
  Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách. 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Ryža s rebierkami a artičokmi
	          
 Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť....
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Treska pečená na rozmaríne 
	          
 Ľahká príprava, krátky čas pečenia a lahodná ryba je na stole....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Králik na víne a cesnaku
	          
  Králičie mäso,  voľakedy podceňované,  keďže králiky sa chovali v každom dvore,  je v súčasnosti... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Rýchla ryža na spôsob bolognese s vajíčkom
	          
 Koľkokrát ste varili bolonské špagety? A koľkokrát ste varili ryžu? Vyskúšajte skombinovať tieto dva recepty a pripravte si 
jednoduchú a rýchlu ryžu bolognese s vajíčkom....
        
      
    
	
	
      
  
	          
	            Vyprážaná špargľa v cestíčku 
	          
  Biela či zelená,  oba druhy špargle sú okrem polievky,  šalátu,  slaného koláča či nákypu... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Vajce Benedikt
	          
 Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Naše špagety carbonara 
	          
  Slaninu a údenú krkovičku nakrájame na kocky a opražíme len na troche oleja.  Pridáme pretlačený cesnak... 
        
      
    
	
	
	
      
  
	          
	            Krémová šampiňónová polievka s pošírovaným vajíčkom 
	          
  Jednoduchá krémová polievočka so šampiňónmi chutí vynikajúco a príjemne zahreje a zasýti.  A keď si k... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zelerový krém s restovanou červenou repou
	          
  Polievka,  ktorú predstavil priamo pred kamerami šéfkuchár Ján Duda v slovenskom filme Dokonalosť sama.  
        
      
    
	
      
 
	          
	            Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou
	          
  Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko.  Ale aj slané majú svoje čaro.  Môžeme... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Tokáň z bravčového mäsa
	          
  Toto je chutné a naše 
obľúbené jedlo.  Každý ho 
robí inak,  ja som použila túto... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bryndzové mafiny s chia semienkami
	          
  Tento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom,  čo ho vytiahneme z rúry.  Bryndzové... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
	          
  V tomto recepte je použitý filet z amura,  rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Steak z tuniaka s opečenými zemiakmi a zeleninou 
	          
  Steaky umyjeme,  osušíme,  okoreníme,  osolíme a potrieme olivovým olejom.  Potom ich opečieme na... 
        
      
    
	
      
  
	          
	            Morčacie roládky s bryndzou na šampiňónoch 
	          
  Bryndza sa výborne hodí nielen na halušky,  ale trebárs aj ako plnka k jemnému mäsku, ... 
        
      
      

Cibuľová polievka s tymianom
Cibuľa získa pečením v rúre sladkastú chuť a zároveň zmäkne. Potom stačí pridať už len dobrý...

Dubákové rizoto
Radi chodíme na huby keď je čas. A keď sa podarí nazbierať, musí byť rizoto!...

Moules Frites (slávky s hranolkami)
Keďže čerstvé slávky sú dostať v dobrých obchodoch aj u nás, keď na ne niekde natrafíte,...

Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt....

Bravčová krkovička špikovaná pomarančovou kôrou a sušenými slivkami
Tuk na povrchu mäsa narežeme do mriežky na malé kocky až po samotné mäso. Slivky a...

Závin allà pasta matta
Pasta matta je základné cesto na slané koláče, s neutrálnou príchuťou, ideálne aj do mnohých dezertov, u mňa aj štrúdľa, tastičky....

Ryža s baklažánom
Ponorte sa do stredomorských chutí s touto ryžou s baklažánom, jednoduchým receptom plným čerstvých surovín, ktoré dodajú farbu a živiny....

Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky
Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...

Ryža so zelerom a mangoldom
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

Kuracia polievka so zeleninou a ryžou
Kuracia polievka so zeleninou a ryžou je tradičné jedlo plné chuti a výživných ingrediencií. Ideálna na zimné dni....

Rizoto à la Carbonara
Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú omáčku....

Zapečené figy s créme fraîche vo vínovom sabayone
Žĺtkovo-vínový krém je úžasnou bodkou na zapečených figách.

Ryža s rebierkami a artičokmi
Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť....

Treska pečená na rozmaríne
Ľahká príprava, krátky čas pečenia a lahodná ryba je na stole....

Králik na víne a cesnaku
Králičie mäso, voľakedy podceňované, keďže králiky sa chovali v každom dvore, je v súčasnosti...

Rýchla ryža na spôsob bolognese s vajíčkom
Koľkokrát ste varili bolonské špagety? A koľkokrát ste varili ryžu? Vyskúšajte skombinovať tieto dva recepty a pripravte si jednoduchú a rýchlu ryžu bolognese s vajíčkom....
 Vyprážaná špargľa v cestíčku
Biela či zelená, oba druhy špargle sú okrem polievky, šalátu, slaného koláča či nákypu...

Vajce Benedikt
Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....

Naše špagety carbonara
Slaninu a údenú krkovičku nakrájame na kocky a opražíme len na troche oleja. Pridáme pretlačený cesnak...
 Krémová šampiňónová polievka s pošírovaným vajíčkom
Jednoduchá krémová polievočka so šampiňónmi chutí vynikajúco a príjemne zahreje a zasýti. A keď si k...

Zelerový krém s restovanou červenou repou
Polievka, ktorú predstavil priamo pred kamerami šéfkuchár Ján Duda v slovenskom filme Dokonalosť sama.

Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou
Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme...

Tokáň z bravčového mäsa
Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...

Bryndzové mafiny s chia semienkami
Tento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové...

Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba...

Steak z tuniaka s opečenými zemiakmi a zeleninou
Steaky umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme a potrieme olivovým olejom. Potom ich opečieme na...
 Morčacie roládky s bryndzou na šampiňónoch
Bryndza sa výborne hodí nielen na halušky, ale trebárs aj ako plnka k jemnému mäsku, ...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje