Tekvicové ratatouille
Tekvicové ratatouille

Tekvicové ratatouille

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 15:30
Tekvicové ratatouille
Foto: Kulinární studio MAFRA

Takto pripravenú tekvicu môžete podávať ako prílohu napríklad k dusenému hovädziemu mäsu.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg (očistená)
2 ks
2 ks
2 strúčiky
4 PL
1 stonka
1 stonka
1 PL
100 ml
1 ČL nastrúhaná
1 PL
1 ČL
 štipka



Postup

  1. 1

    Očistenú tekvicu a papriky nakrájame na rovnako veľké kocky. Šalotku aj cesnak nasekáme nadrobno.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej. Vložíme doň šalotku, cesnak, tymian, rozmarín a nakrájanú papriku. Opekáme asi 5 minút. Potom pridáme kocky tekvice a krátko restujeme.

  3. 3

    K zelenine pridáme paradajkový pretlak, víno, pomarančovú kôru aj šťavu a dusíme 5 minút. Potom bylinky vyberieme, dochutíme medom, soľou a kajenským korením. Biele víno môžeme nahradiť zeleninovým vývarom, ak pripravujeme bezalkoholickú verziu.

  4. 4

    Podávame s bagetou alebo ako prílohu k rybe či mäsu. Pred podávaním môžeme ratatouille posypať čerstvou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou, ktoré ho príjemne ochutia.

Diskusia k receptu