Tekvicové ratatouille
mesačník Varecha, včera 15:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
Takto pripravenú tekvicu môžete podávať ako prílohu napríklad k dusenému hovädziemu mäsu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1,5 kg (očistená) |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 4 PL |
|
| 1 stonka |
|
| 1 stonka |
|
| 1 PL |
|
| 100 ml |
|
| 1 ČL nastrúhaná |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Očistenú tekvicu a papriky nakrájame na rovnako veľké kocky. Šalotku aj cesnak nasekáme nadrobno.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej. Vložíme doň šalotku, cesnak, tymian, rozmarín a nakrájanú papriku. Opekáme asi 5 minút. Potom pridáme kocky tekvice a krátko restujeme.
- 3
K zelenine pridáme paradajkový pretlak, víno, pomarančovú kôru aj šťavu a dusíme 5 minút. Potom bylinky vyberieme, dochutíme medom, soľou a kajenským korením. Biele víno môžeme nahradiť zeleninovým vývarom, ak pripravujeme bezalkoholickú verziu.
- 4
Podávame s bagetou alebo ako prílohu k rybe či mäsu. Pred podávaním môžeme ratatouille posypať čerstvou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou, ktoré ho príjemne ochutia.
Tiež ratatouille:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu