Lososové rolky
Lososové rolky

Zapečené rolky s lososom, mangoldom a ricottou

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 20:46

Rolky z lososa a mangoldu zabalené v lasagnových plátoch, zapečené s bielym vínom, krémovou ricottou a podávané so slaninovo-smotanovou omáčkou.

4
porcie
25 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

Rolky:
300 g (fileta bez kože)
6 plátkov
150 g
1 ks (iba zelené listy)
1 PL
1 ČL
štipka
1 ČL
Ricottový krém:
150 g
50 ml (33 %)
štipka
štipka
Na zapekanie:
100 ml
50 ml
2 ks
2 ks
1 vetvička
Omáčka:
50 g
100 g
50 ml
150 ml



Postup

  1. 1

    Lasagne uvaríme do polomäkka v osolenej vode (cca 6–7 minút). Zlejeme ich, prepláchneme studenou vodou a rozložíme, aby sa nelepili. Mangold vložíme na 10–15 sekúnd do vriacej vody, následne rýchlo schladíme v ľadovej vode, necháme odkvapkať a osušíme papierom. Z póru odrežeme dlhé pevné listy, vložíme ich do vriacej vody na 2 minúty, aby zmäkli a boli ohybné na viazanie.

  2. 2

    Lososa nakrájame na tenké, rovnomerné plátky. Posypeme soľou, čiernym korením a citrónovou kôrou. Jemne premiešame s lyžicou rozpusteného masla.

  3. 3

    Každý lasagnový plát prekrojíme pozdĺžne na dve úzke pásy. Na každý pás položíme vrstvu mangoldu, na to plátky lososa. Opatrne zrolujeme do pevnej rolky. Každú rolku previažeme prúžkom póru (alebo kuchynským povrázkom).

  4. 4

    Zmiešame ricottu, smotanu, štipku soli a muškátový oriešok. Vymiešame do hladkého krému.

  5. 5

    Rolky uložíme do menšieho pekáča. Prilejeme víno a vodu. Pridáme bobkové listy, nové korenie a tymian. Prikryjeme a pečieme pri 180 °C 10 minút. Odokryjeme, výpek odlejeme bokom, odstránime bylinky a korenie. Na vrch roliek rozotrieme ricottový krém. Pečieme ešte 8 minút odkryté, kým sa krém jemne nezapečie.

  6. 6

    Na panvici rozohrejeme olej, pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky a opečieme do chrumkava. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Prilejeme celý výpek (bez korenia). Zalejeme smotanou a varíme, kým omáčka nezhustne (5–7 minút).

  7. 7

    Rolky podávame preliate horúcou slaninovo-smotanovou omáčkou.

Diskusia k receptu