Pizzòccheri della Valtellina
Pizzoccheri - čítaj piczókeri, je druh cestovín z pohánky, ktoré majú tradíciu v talianskom regióne Valtellina....
Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....
Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....
Pastiera Napolitana (pastiersky neapolský koláč)
Typický pastiersky neapolský koláč sa pripravuje predovšetkým v období Veľkej noci, no ja ho robievam hlavne v zimnom období a pomerne často....
Pasta alla Norma
Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou....
Ušká (orecchiette) trochu netradične
Netradične, pretože tradične sa tento typ cestovín pripravuje buď s brokolicou alebo sa robia broccoleti či...
Talianske biscotti
Biscotti patria v Taliansku k Vianociam a jedia sa na raňajky s espressom, kapučínom alebo s...
Smotanový dezert panna cotta
Pre všetkých maškrtníkov bude tento smotanový dezert skvelou lahôdkou. Doplňte ho ešte čerstvým ovocím alebo ovocnou...
Krevetové risotto
Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)
Risi e bisi - ryža s hráškom
Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....
Talianske drobné pečivo Baci di dama s vlašskými orechmi
Mleté orechy, múku a cukor dáme do hlbšej misky. Všetko spolu premiešame lyžicou a...
Talianske drobné pečivo Baci di dama v čokoládovej verzii
Múku, cukor, kakao a mleté lieskovce dáme do misky. Všetky sypké suroviny premiešame lyžicou...
Panettone - taliansky vianočný koláč
Tento nadýchaný mäkký kysnutý koláč pochádza z Milána a dnes patrí k Vianociam od severu až po juh...
Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom
Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.
Focaccia - taliansky chlebový posúch
Focaccia (fokáča) je chutná príloha, ktorá má široké použitie. Hodí sa na raňajky, ako pečivo k polievke na obed, na olovrant alebo aj večeru....
Originálna pizza Margherita
Upečte si vynikajúcu domácu pizzu podľa profíka Andreu Enu.
Talianske panini
Pečivo rorežeme na polovice. Každú časť natrieme bazalkovým pestom. Na pesto dáme list hlávkového šalátu....
Najlepšia tenká pizza
Veľmi dlho som hľadala recept na pizzu, až som našla a upravila do dokonalosti.
Pizza z talianskej pšeničnej placky piadina
Korpus pizze z placky piadina je tenký a krásne chrumkavý. Je možné použiť aj arabské chlebové...
Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.
Panna cotta s jahodami a broskyňami
600 ml smotany dáme zohrievať spolu so 7 PL medu, dreňou z vyškrabaného vanilkového struku a s...
Fantastické talianske tiramisu
Slávny krémový dezert s kávou a ku kávičke. Chutí tak lahodne, že jedna porcia málokedy...
Talianske krémové rizoto
Je krémové a veľmi lahodné aj vďaka špeciálnemu druhu ryže, ktorá má veľa škrobu....
Zapekaný baklažán Parmigiana
Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej...
Talianska zeleninová polievka minestrone s cestovinou a parmezánom
Premeňte svoju zimnú kuchyňu na výbornú taliansku reštauráciu. Aj u vás doma môže rozvoniavať výborná polievka minestrone....
Výborná domáca pizza
Na túto pizzu sa vám oplatí zohnať originálnu taliansku pizzovú múku. Dobrá bude aj z hladkej, ale talianska pizzová múka z nej urobí vyšší level....
Linguine s mrazenými morskými plodmi na víne
Boli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno....