Mandľové sušienky
Mandľové sušienky

Talianske biscotti

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 7. decembra 2024
Talianske biscotti
Foto: Shutterstock

Biscotti patria v Taliansku k Vianociam a jedia sa na raňajky s espressom, kapučínom alebo s kakaom.

60 ks
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
360 g
1/2 ČL
1 ČL
150 g
340 g
4 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C. Mandle rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10 minút. Necháme vychladnúť a potom mandle nahrubo nasekáme.

  2. 2

    Múku preosejeme a zmiešame so soľou a s práškom do pečiva. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom – asi 5 minút.

  3. 3

    Zašľaháme vajcia, vanilkový extrakt, a keď je zmes hladká, všľaháme múku. Nakoniec vmiešame nasekané mandle.

  4. 4

    Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a na pomúčenej doske vytvarujeme podlhovasté bochníky dlhé 25 cm. Dáme na plech a pečieme asi 35–40 minút. Po vybratí necháme asi 10 minút vychladnúť.

  5. 5

    Potom upečené bochníky nakrájame na plátky hrubé 2 cm, reznou stranou ich poukladáme na plech a pečieme asi 15 minút. V polovici pečenia ich poobraciame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia