Talianske biscotti
mesačník Varecha, 7. decembra 2024
Foto: Shutterstock
Biscotti patria v Taliansku k Vianociam a jedia sa na raňajky s espressom, kapučínom alebo s kakaom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Mandle rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10 minút. Necháme vychladnúť a potom mandle nahrubo nasekáme.
- 2
Múku preosejeme a zmiešame so soľou a s práškom do pečiva. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom – asi 5 minút.
- 3
Zašľaháme vajcia, vanilkový extrakt, a keď je zmes hladká, všľaháme múku. Nakoniec vmiešame nasekané mandle.
- 4
Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a na pomúčenej doske vytvarujeme podlhovasté bochníky dlhé 25 cm. Dáme na plech a pečieme asi 35–40 minút. Po vybratí necháme asi 10 minút vychladnúť.
- 5
Potom upečené bochníky nakrájame na plátky hrubé 2 cm, reznou stranou ich poukladáme na plech a pečieme asi 15 minút. V polovici pečenia ich poobraciame.
Tiež mandľové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu