Kysnutá bábovka
Kysnutá bábovka

Bábovka Panettone

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 12:12


Zdroj: Kuchyňa Lidla

45 (+ kysnutie) minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

80 g
80 g
80 g
250 ml
60 ml
Cesto:
500 g
60 g
40 g
4 ks
200 ml
20 g čerstvé
30 ml
180 g zmäknuté
 štipka
z 2 pomarančov
Sirup:
80 ml
80 g
60 ml
Okrem toho:
 (na ruky)
 (na podsypanie)
 (na posypanie)



Postup

  1. 1

    Väčšie sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky, zmiešame v miske s ostatným ovocím, zalejeme pomarančovou šťavou a tuzemákom a necháme aspoň hodinu napučať.

  2. 2

    V robote zmiešame múku, cukor, med, žĺtky, vlažné mlieko, rozmrvené droždie, tuzemák a zmäknuté maslo. Miesime približne 10 minút.

  3. 3

    Potom do kompaktného cesta vmiesime štipku soli a nastrúhanú pomarančovú kôru. Následne zapracujeme aj scedené napučané sušené ovocie zbavené tekutiny.

  4. 4

    Rukami namočenými do slnečnicového oleja cesto našponujeme, vložíme naspäť do misky, prikryjeme utierkou a pri izbovej teplote necháme aspoň 2 hodiny kysnúť.

  5. 5

    Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej doske premiesime a našponujeme. V strede cesta urobíme dieru tak, aby vznikol veniec. Vložíme ho do bábovkovej formy a ovocie, ktoré je na povrchu, pozbierame.

  6. 6

    Prikryjeme utierkou a necháme ďalších 30 minút podkysnúť. Panettone pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 – 60 minút.

  7. 7

    Sirup: Do kastróla nalejeme pomarančovú šťavu a tuzemák, prisypeme cukor a na miernom ohni varíme, kým sa cukor rozpustí. Upečenú ešte horúcu bábovku na povrchu poprepichujeme vidličkou, polejeme sirupom a necháme úplne vychladnúť vo forme.

  8. 8

    Bábovku podávame posypanú práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

haji
No dobře, toto musím vyzkoušet, ale jak to se mnou bude dál, nevím. Co tvůj recept, to perla. A ze mě bude koule.
farbuska
Aj mne sa páči a plánujem ho vyskúšať, aj keď pre mňa je to to už vyššia cukrárska úroveň. Ďakujem za príťažlivý recept.