Bábovka Panettone
Zdroj: Kuchyňa Lidla
príprava
na 160 °C
Suroviny
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 250 ml |
|
| 60 ml |
|
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 60 g |
|
| 40 g |
|
| 4 ks |
|
| 200 ml |
|
| 20 g čerstvé |
|
| 30 ml |
|
| 180 g zmäknuté |
|
| štipka |
|
| z 2 pomarančov |
|
| Sirup: | |
| 80 ml |
|
| 80 g |
|
| 60 ml |
|
| Okrem toho: | |
| (na ruky) |
|
| (na podsypanie) |
|
| (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Väčšie sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky, zmiešame v miske s ostatným ovocím, zalejeme pomarančovou šťavou a tuzemákom a necháme aspoň hodinu napučať.
- 2
V robote zmiešame múku, cukor, med, žĺtky, vlažné mlieko, rozmrvené droždie, tuzemák a zmäknuté maslo. Miesime približne 10 minút.
- 3
Potom do kompaktného cesta vmiesime štipku soli a nastrúhanú pomarančovú kôru. Následne zapracujeme aj scedené napučané sušené ovocie zbavené tekutiny.
- 4
Rukami namočenými do slnečnicového oleja cesto našponujeme, vložíme naspäť do misky, prikryjeme utierkou a pri izbovej teplote necháme aspoň 2 hodiny kysnúť.
- 5
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej doske premiesime a našponujeme. V strede cesta urobíme dieru tak, aby vznikol veniec. Vložíme ho do bábovkovej formy a ovocie, ktoré je na povrchu, pozbierame.
- 6
Prikryjeme utierkou a necháme ďalších 30 minút podkysnúť. Panettone pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 – 60 minút.
- 7
Sirup: Do kastróla nalejeme pomarančovú šťavu a tuzemák, prisypeme cukor a na miernom ohni varíme, kým sa cukor rozpustí. Upečenú ešte horúcu bábovku na povrchu poprepichujeme vidličkou, polejeme sirupom a necháme úplne vychladnúť vo forme.
- 8
Bábovku podávame posypanú práškovým cukrom.
Tiež kysnutá bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Choď podlľa videa od Veroniky Bušovej a isto sa ti podarí. Vyzerá to komplikovane, ale vôbec nie je.