Pravé talianske tiramisu
Oddeľte bielky od žĺtkov, postupujte opatrne, pretože aj najmenší kúsok žĺtka môže zapríčiniť, že...
Cviklové krémové risotto s gorgonzolou
A v sezóne červenej repy prišlo aj na moje milované krémové risottko - tentoraz cviklové....
Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou
Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....
Pravé talianske tiramisu
Tento recept mám od kamarátky, ktorá ho má priateľa Marca z Bologne....
Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....
Cannelloni plněné masem
Maso umeleme a přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, 1 vejce, kari a trochu...
Risotto s pestom a hráškom
Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, ...
Talianska krémová cuketová polievka
Krémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto...
Paradajkové krémové risotto
Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, ...
Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...
Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...
Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou
Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti
Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...
Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...
Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...
Bolonská omáčka
Receptov na bolonskú omáčku je veľmi veľa. Netvrdím, že ten môj je ten správny taliansky,...
Focaccia podle Romana Pauluse
Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...
Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...
Sicílska Pasta alla Norma
Po príchode zo Španielska ma chytila chuť na trochu Talianska pre zmenu... Cestoviny som dlho nemala,...
Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...
Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou
Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....
Rýchle a chutné cesto na pizzu bez kysnutia
Skúšala som nový recept na pizzu a oni mi pri tom pomáhali. Každý si môže zvoliť...
Sicílske pomaranče s klinčekovou panna cottou a čokoládovou mrveničkou
Recept od Martina Záhumenského
Grilovaný hovädzí pupok s pečenou mrkvou, marinovanou cibuľkou a salsou verde
Recept od Martina Záhumenského
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského