Tiramisù bez vajec fotorecept

tiamostef - fotkatiamostef, 28. decembra 2024
Tiramisù bez vajec (fotorecept)
Foto: tiamostef

Tiramisù bez žĺtkov (vajec).

8-10
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

cca 1 bal. (Savoiardi)
250 g
200 ml
3 PL
1 PL
200 ml
Na posypanie:



Postup

  1. 1

    Priprav si kávu, buď v mokka stroji alebo espresso cca 200 ml ( na množstvo, ktoré vidíš na foto boli použité 4 kapsule/ 4 väčšie espressá).

    Tiramisù bez vajec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mascarpone vymiešaj s cukrami, daj do chladničky.

    Tiramisù bez vajec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiešaj smotanu na šľahačku a pomaly vmiešaj do pripraveného mascarpone. Dno formy natri najemno krémom a začni namáčať savoiardi už vo vychladnutej káve a ukladať do formy.

    Tiramisù bez vajec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na moje tiramisu som použila formu 25x 17 cm, a použila som cca 18 piškót.

    Tiramisù bez vajec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď máš hotovú 2. vrstvu krému, urovnaj a posyp kakaom, ulož do chladničky a minimálne na 5-6 hodín (najideálnejšie do druhého dňa) nechaj postáť.

    Tiramisù bez vajec (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

gretka70
Páči sa mi ten recept,určite ho vyskúšam.Tiramisu bez vajec som jedla u dcéry,chutil výborne a robila to tiež takto nejako. Ďakujem zaň a prajem šťastný nový rok a veľa dobrých receptov.
tiamostef
@farbuska (4.1.2025 12:12) a @gretka70

Dievčatá dakujem za reakcie, ja robievam takto ,menej delikatne čo sa tyka na kvalitu zltok a spotreby,(tiramisù mi takto vydrzi 3-4 dni v chlade.
so zltkami robieva môj muz, ale je to vlastne crema zabaione(čítaj zabajóne) bez vína, myslim že je to to iste čo u nás sa robi do vajcového likéru.  cs.m.wikipedia.org/wiki/Zabaione...

a potom sa to zmiesa s mascarponom.
Pekny večer
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Vynikajuci a pritom velmi jednoduchy.
Dakujeme za recept.
zolik
Ahoj, Tvoj recept mi bol inšpiráciou na moje Tiramisu poháre. Časť Mascarpone som urobila podľa Teba a do druhej som zamiešala figy a maliny. Piškóty som mala ešte originál dovezené z pred pár mesiacov z krásneho a slnečného Talianska. Kávu som použila Modena Lungo (strength 5/12, milujem ju). Ďakujem a pozdravujem :-)


1x haji
tiamostef
@zolik (7.10.2025 20:19)

Ahoj, fakt ma to teší, más perfektú kombinaciu sviežej chuti.
Ja som skúšala trochu vylepšenú - upgradnutú verziu tiramisù, stále bez vajec tak snáď "do vianoc" sa mi podarí pridať recept, aj keď to nieje vianočné pečenie -:)),. už sa nám zjesenieva a cítiť vôňu gaštanov, bella giornata, ciao.....
1x haji