Tiramisù bez vajec fotorecept
Tiramisù bez žĺtkov (vajec).
8-10
porcií
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Priprav si kávu, buď v mokka stroji alebo espresso cca 200 ml ( na množstvo, ktoré vidíš na foto boli použité 4 kapsule/ 4 väčšie espressá).
-
2
Mascarpone vymiešaj s cukrami, daj do chladničky.
-
3
Vymiešaj smotanu na šľahačku a pomaly vmiešaj do pripraveného mascarpone. Dno formy natri najemno krémom a začni namáčať savoiardi už vo vychladnutej káve a ukladať do formy.
-
4
Na moje tiramisu som použila formu 25x 17 cm, a použila som cca 18 piškót.
-
5
Keď máš hotovú 2. vrstvu krému, urovnaj a posyp kakaom, ulož do chladničky a minimálne na 5-6 hodín (najideálnejšie do druhého dňa) nechaj postáť.
Dievčatá dakujem za reakcie, ja robievam takto ,menej delikatne čo sa tyka na kvalitu zltok a spotreby,(tiramisù mi takto vydrzi 3-4 dni v chlade.
so zltkami robieva môj muz, ale je to vlastne crema zabaione(čítaj zabajóne) bez vína, myslim že je to to iste čo u nás sa robi do vajcového likéru. cs.m.wikipedia.org/wiki/Zabaione...
a potom sa to zmiesa s mascarponom.
Pekny večer