Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Citrónove ravioly s bylinkovým maslom

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 18:46

Moderné talianske ravioly – ručne robené maslové cestíčko z kombinácie hladkej a hrubej múky, plnené jemnou citrónovo- ricottovou plnkou. Dochutené bylinkovým maslom s tymianom Zobraziť celý popisModerné talianske ravioly – ručne robené maslové cestíčko z kombinácie hladkej a hrubej múky, plnené jemnou citrónovo- ricottovou plnkou. Dochutené bylinkovým maslom s tymianom a rozmarínom. Jedlo pôsobí luxusne, ale je prekvapivo jednoduché na prípravu – ideálne pre nedeľný obed alebo špeciálnu večeru.

2-3
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
100 g
100 g
30 g (rozpustené, vychladnuté)
2 ks
1/2 ČL
1-2 PL
Plnka:
150 g
z 1 citróna
1 PL
30 g (nastrúhaný)
štipka
štipka
Bylinkové maslo:
50 g
1 ČL (čerstvý)
1/2 ČL (čerstvý)
štipka



Postup

  1. 1

    V mise zmiešame hladkú a hrubú múku so soľou. Pridáme vajcia a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto, podľa potreby pridáme trochu vody. Zabalíme do fólie a necháme odpočívať 30 minút.

  2. 2

    Zmiešame ricottu, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a parmezán. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na tenké pláty. Na jeden plát ukladáme malé kôpky plnky, prikryjeme druhým plátom a vykrojíme ravioly. Okraje dobre pritlačíme.

  4. 4

    Ravioly varíme vo vriacej osolenej vode asi 3 minúty – kým vyplávajú na povrch.

  5. 5

    Na panvici roztopíme maslo, pridáme nasekaný tymian a rozmarín, necháme rozvoňať.

  6. 6

    Uvarené ravioly prelejeme bylinkovým maslom, nastrúhame na ne parmezán a ozdobíme lístkami tymianu.

Diskusia k receptu