Citrónove ravioly s bylinkovým maslom
Moderné talianske ravioly – ručne robené maslové cestíčko z kombinácie hladkej a hrubej múky, plnené jemnou citrónovo- ricottovou plnkou. Dochutené bylinkovým maslom s tymianom Zobraziť celý popisModerné talianske ravioly – ručne robené maslové cestíčko z kombinácie hladkej a hrubej múky, plnené jemnou citrónovo- ricottovou plnkou. Dochutené bylinkovým maslom s tymianom a rozmarínom. Jedlo pôsobí luxusne, ale je prekvapivo jednoduché na prípravu – ideálne pre nedeľný obed alebo špeciálnu večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 30 g (rozpustené, vychladnuté) |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1-2 PL |
|
| Plnka: | |
| 150 g |
|
| z 1 citróna |
|
| 1 PL |
|
| 30 g (nastrúhaný) |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| Bylinkové maslo: | |
| 50 g |
|
| 1 ČL (čerstvý) |
|
| 1/2 ČL (čerstvý) |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame hladkú a hrubú múku so soľou. Pridáme vajcia a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto, podľa potreby pridáme trochu vody. Zabalíme do fólie a necháme odpočívať 30 minút.
- 2
Zmiešame ricottu, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a parmezán. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Cesto rozvaľkáme na tenké pláty. Na jeden plát ukladáme malé kôpky plnky, prikryjeme druhým plátom a vykrojíme ravioly. Okraje dobre pritlačíme.
- 4
Ravioly varíme vo vriacej osolenej vode asi 3 minúty – kým vyplávajú na povrch.
- 5
Na panvici roztopíme maslo, pridáme nasekaný tymian a rozmarín, necháme rozvoňať.
- 6
Uvarené ravioly prelejeme bylinkovým maslom, nastrúhame na ne parmezán a ozdobíme lístkami tymianu.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu