Pasta alla Norma fotorecept
Foto: tiamostef
Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou. Variácií a postupov je viac no je Zobraziť celý popisNejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou. Variácií a postupov je viac no je to recept južného Talianska, keď mám menej času, robím ako v tomto recepte, takto to robievala aj moja svokra. Mne to pripomína aj libanonskú moussaku (musaku - maghmour) akurát bez cíceru, koriandra a cesnaku. Je to jedno z našich najobľúbenejších jedál. Druhá variácia na ktorú treba viac času je s osobitne grilovanými balkažánmi a pridanými ako posledné, ale o tom inokedy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks menší |
|
1 šálka |
|
1/2 ks |
|
1 stonka |
|
2-3 lístky |
|
(mletý alebo celý) |
|
|
|
|
|
|
|
170 g (z tvrdej pšenice) |
|
hrsť strúhaná (secca o stagionata) |
|
Postup
-
1
Pokrajaj baklazan na vačsie kocky, posolis a nechás "spotit" priblizne 15-20 minut.
-
2
K tejto omacke sa hodí "pasta grossa" alebo casarece. Ja som pouzila rigatoni napolitani 124, ked zacnes opekat baklazany postav si aj vodu na cestoviny, ktoré uvaris podla postupu na obale.
-
3
V rajnici na olivovom oleji sprazis a z kazdej strany poopekas baklazany. Pridas bylinky, salotku, sol,korenie, klinčeky mleté (alebo vhod jeden cely ak ho potom najdes je lepsie ho po dokoncení omáčky vybrat). Spolu orestujes cca 1 min a pridás passata di pomodoro. Ja som dala od oka jednu sálku, no dolezite aby baklazany neplávali ako v polievke a neboli ani velmi suché.
-
4
Na tanieri uz len posyp struhanou ricottou. https://talianskoonline.sk/sk/ricotta-jemny-taliansky-syr-plny-tradicie-1036.htm
Diskusia k receptu