Pasta alla Norma fotorecept

tiamostef - fotkatiamostef, 6. januára 2025
Pasta alla Norma (fotorecept)
Foto: tiamostef

Nejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou. Variácií a postupov je viac no je Zobraziť celý popisNejakú taliansku normu by ste tu hľadali ťažko. Sú to v skratke baklažány s paradajkovou omáčkou. Variácií a postupov je viac no je to recept južného Talianska, keď mám menej času, robím ako v tomto recepte, takto to robievala aj moja svokra. Mne to pripomína aj libanonskú moussaku (musaku - maghmour) akurát bez cíceru, koriandra a cesnaku. Je to jedno z našich najobľúbenejších jedál. Druhá variácia na ktorú treba viac času je s osobitne grilovanými balkažánmi a pridanými ako posledné, ale o tom inokedy.

2
porcie
15-20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menší
1 šálka
1/2 ks
1 stonka
2-3 lístky
 (mletý alebo celý)
170 g (z tvrdej pšenice)
hrsť strúhaná (secca o stagionata)




Postup

  1. 1

    Pokrajaj baklazan na vačsie kocky, posolis a nechás "spotit" priblizne 15-20 minut.

    Pasta alla Norma (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K tejto omacke sa hodí "pasta grossa" alebo casarece. Ja som pouzila rigatoni napolitani 124, ked zacnes opekat baklazany postav si aj vodu na cestoviny, ktoré uvaris podla postupu na obale.

    Pasta alla Norma (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V rajnici na olivovom oleji sprazis a z kazdej strany poopekas baklazany. Pridas bylinky, salotku, sol,korenie, klinčeky mleté (alebo vhod jeden cely ak ho potom najdes je lepsie ho po dokoncení omáčky vybrat). Spolu orestujes cca 1 min a pridás passata di pomodoro. Ja som dala od oka jednu sálku, no dolezite aby baklazany neplávali ako v polievke a neboli ani velmi suché.

    Pasta alla Norma (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanieri uz len posyp struhanou ricottou. https://talianskoonline.sk/sk/ricotta-jemny-taliansky-syr-plny-tradicie-1036.htm

    Pasta alla Norma (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kucharka
Aj ja robievam, je to výborné, rýchle a jednoduché.
Veru, už som dávno nerobila, ďakujem za pripomenutie. Príjemný deň prajem.
2010
Mal som v ladnicke libanonske baklazany bolo ich treba spotrebovat tak som nakrajal na platky a spravil tradicne nezdravo po taliansky vyprazil v oleji a vybral scedil.Pastu som mal sicilsku caseracce.


tiamostef
@2010 (17.1.2025 06:53)

U nás sú baklazany často, včera parmiggiana, aj na dnes so zeleninovym salátom .chcela som dat recept ale kedze už je tu x-krát tak takto foto...pekny piatok




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia