#talianskakuchyna

prazdny

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou

Bravčové mäso

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

prazdny

Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami

Bezmäsité jedlá

Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá...

prazdny

Parmigiana di melanzane

Bezmäsité jedlá

Tento recept mám od mojej talianskej kamarátky, ktorej ho dala jej babička. V pôvodnom znení...

prazdny

Sicílske Arancini

Hlavné jedlá

Mleté mäso vymiešame zo zeleninovou zmesou, nadrobno pokrájanou kapiou, oreganom, soľou a taveným syrom....

prazdny

Hovädzie lasagne

Hovädzie mäso

MILUJEM cestoviny. A toto je môj recept na lasagne. Vyskúšajte.

prazdny

Pizza bez kysnutia

Hlavné jedlá

Pizzu môžem vždy a všade a ešte keď je domáca :-) Tento recept je úplne najviac...

prazdny

Taliansky krupicový koláčik

Koláče

Tento recept som našla v talianskej knihe, vyskúšala som a bol naozaj výborný.

prazdny

Pohárové tiramisu

Dezerty

Jediné tiramisu, ktoré vždy robím je práve toto, je už rovno naporcované a pripravené na konzumáciu....

prazdny

Krémové risotto so zelenou špargľou a sušenou šunkou

Hlavné jedlá

Dokonalý súlad chutí. Lahodné a delikatesné. Čochvíľa je tu jar a na pultoch sa objaví chrumkavá zelená špargľa. Bolo by priam hriechom ju nevyužiť....

prazdny

Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou

Cestoviny

Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.

prazdny

Sušienky „Brutti ma buoni“

Dezerty

Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...

prazdny

Torta Mimosa

Torty

Piškótový korpus rozkrojte na 3 vrstvy a strednú vrstvu nahrubo rozdrobte. Spodnú a vrchnú vrstvu jemne...

prazdny

Pravé talianske tiramisu

Dezerty

Oddeľte bielky od žĺtkov, postupujte opatrne, pretože aj najmenší kúsok žĺtka môže zapríčiniť, že...

prazdny

Cviklové krémové risotto s gorgonzolou

Bezmäsité jedlá

A v sezóne červenej repy prišlo aj na moje milované krémové risottko - tentoraz cviklové....

prazdny

Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou

Cestoviny

Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....

prazdny

Pravé talianske tiramisu

Dezerty

Tento recept mám od kamarátky, ktorá ho má priateľa Marca z Bologne....

prazdny

Paradajkové bruschetty

Bezmäsité jedlá

Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....

prazdny

Cannelloni plněné masem

Hovädzie mäso

Maso umeleme a přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, 1 vejce, kari a trochu...

prazdny

Focaccia s paradajkami

Bezmäsité jedlá

Recept na klasické talianske pečivo.

prazdny

Risotto s pestom a hráškom

Bezmäsité jedlá

Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, ...

prazdny

Talianska krémová cuketová polievka

Bezmäsité jedlá

Krémovú cuketovú polievku varím podľa receptu Marcela Ihnačáka už pekných pár rokov a je výborná. Túto...

prazdny

Paradajkové krémové risotto

Bezmäsité jedlá

Krémové risotto môžem v akejkoľvek podobe - ešte nikdy ma nesklamalo. Tentoraz som zvolila pararadjkové, ...

prazdny

Zmrazené tiramisové rezy

Dezerty

Osviežujúci letný dezert

prazdny

Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto

Cestoviny

Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...

prazdny

Bruschetta s paradajkovým džemom

Bezmäsité jedlá

Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...

prazdny

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

prazdny

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska

Národné jedlá EÚ

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

prazdny

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

Hlavné jedlá

Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...