Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Foto: ryzasos
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, Zobraziť celý popisRisotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál. Toto jedlo je ideálne pre milovníkov chuti a jemnosti, ktoré tento recept ponúka, ideálne na špeciálnu večeru alebo jednoducho na vychutnanie si domácej gastronomickej pochúťky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájajte na jemno, parmezán, ementál, gorgonzolu nastrúhajte a kozí syr nakrájajte na dronbo.
- 2
V hrnci zohrejte zeleninový vývar.
- 3
Vo veľkej panvici zohrejte extra panenský olivový olej a pridajte maslo.
- 4
Keď je maslo roztopené, pridajte nakrájanú cibuľu a restujte.
- 5
Potom pridajte ryžu SOS Classic a miešajte 2 - 3 minúty.
- 6
Ryžu zalejte suchým bielym vínom a miešajte pár minút.
- 7
Kým sa víno redukuje, začnite pridávať horúci zeleninový vývar po naberačke. Pridajte aj soľ. Neprestávajte miešať. Tento postup opakujte približne po dobu 10 minút. Vždy keď ryža tekutinu absorbuje, pridajte ďalšiu naberačku vývaru.
- 8
Keď je ryža takmer al dente, pridajte syr gorgonzola a dobre premiešajte. Vykonajte rovnaký postup s kozím syrom a ementálom. Dobre premiešajte, kým sa syry úplne neroztopia a nezačlenia sa do rizota.
- 9
Keď zostanú asi 2-3 minúty na dovarenie, pridajte ďalšiu lyžicu masla a pridajte nastrúhaný parmezán. Jemne premiešajte, aby rizoto získalo lesklý, zamatový povrch.
- 10
Podávajte ozdobené pažítkou a s opečeným kozím syrom.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu