Benátske sardinky (Sarde in saor)
mesačník Varecha, dnes 19:00

Foto: Shutterstock
Už v stredoveku slúžili „sarde in saor“ ako rybie konzervy na dlhých námorných cestách. Dnes mnohých nadchýnajú ako chuťovo intenzívne predjedlo.
porcie
príprava
Postup
-
1
Sardinky umyjeme, osušíme a z každej strany osolíme. Šalotky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
- 2
Horčičné semienka a píniové oriešky opečieme na panvici bez oleja, podlejeme octom. Pridáme šalotky, hrozienka, cukor, citrónovú šťavu, bobkový list a korenie a privedieme do varu. Na miernom ohni budeme variť asi 4 minúty.
- 3
Ešte horúci zmes nalejeme na sardinky. Sardinky prikryjeme a v chladničke necháme marinovať asi 8 hodín.
- 4
Lístky petržlenovej vňate otrháme a jemne nasekáme. Sardinky naservírujeme, posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.
Tiež sardinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu