Penne s paradajkami a olivami

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 10:57

Toto robievam, keď nechcem stáť pri sporáku dlho. Väčšinou použijem, čo je doma – kabanos, cherry paradajky, smotana a olivy.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
100 g
1 PL
1/2 ks
2 strúčiky
6 ks
4 ks
40 g (bez kôstok)
100 ml (33 %)
30 g
50 ml
1/4 ČL
1/4 ČL
podľa chuti
podľa chuti (čerstvo mleté)



Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme nadrobno. Kabanos nakrájame na tenké kolieska. Cherry paradajky rozkrojíme na polovice, sušené paradajky nakrájame na prúžky, olivy na kolieska.

  2. 2

    Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu (cca 1 l na 100 g cestovín). Pridáme penne a varíme ich al dente podľa návodu (zvyčajne 9–10 minút). Zlejeme ich, ale odložíme si asi 50 ml vody z cestovín.

  3. 3

    Na panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a orestujeme ju 2–3 minúty do sklovita. Pridáme cesnak a po 30 sekundách aj kabanos. Restujeme 3–4 minúty, kým sa jemne nezapečie a nepustí tuk.

  4. 4

    Pridáme sušené paradajky, cherry paradajky, oregano, bazalku a trochu čierneho korenia. Restujeme ďalšie 2 minúty, kým paradajky zmäknú a pustia šťavu.

  5. 5

    Zalejeme smotanou, pridáme polovicu nastrúhaného syra a premiešame. Pridáme aj vodu z cestovín – omáčka sa krásne spojí a zahustí. Necháme 2–3 minúty jemne prevariť, až bude mať hladkú krémovú konzistenciu.

  6. 6

    Do panvice vsypeme uvarené penne, pridáme olivy a dôkladne premiešame, aby sa omáčka prichytila na cestoviny. Ochutnáme a prípadne dosolíme.

  7. 7

    Na tanier naservírujeme cestoviny, posypeme zvyškom syra a ozdobíme lístkom čerstvej bazalky.

Diskusia k receptu