Klasická koložvárska kapusta

Bravčové mäso

Tento recept mám od svojej maminy, je vynikajúci, aspoň pre mňa :) Dobrú chuť.

Pikantné bravčové rizoto

Bravčové mäso

Pre milovníkov pikantných jedál ideálne, rýchle a jednoduché.

Cícerové guľky

Bezmäsité jedlá

Cícerové guľky sú veľmi chutné a zdravé jedlo, ktoré odporúčame podávať so zemiakovou kašou.

Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici

Bezmäsité jedlá

Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno, rovnako kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú...

Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča

Bezmäsité jedlá

Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča...

Rizoto s vepřovým masem

Bravčové mäso

Na kousku sádla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a podusíme...

Výborné rizoto

Bravčové mäso

Na dnešný deň, obed, no môže byť aj večera aj pre náročných.

Kuracie prsia s ryžou a bazalkou

Kuracie mäso

Nemám síce v obľube konzervované, či vrecúškované potraviny...

Trochu iné rizoto

Bezmäsité jedlá

Ďalší vyskúšaný recept zo strukovinovej kuchárky.

Ryža so zelerovými stonkami a zelenou fazuľkou

Bezmäsité jedlá

Jedna z mojich najobľúbenejších „Varešiek“ sa mi úprimne, zo srdca, „vyspovedala“, že vraj jej nechutí stonkový zeler!...

Ryžový nákyp

Bezmäsité jedlá

V škole som to nikdy nemusel, ale tak ...

Skladané rizoto s hubami a zeleninovým šalátom

Hlavné jedlá

Veľmi rýchlo som si zvykol na prílohy vo forme teplých šalátov...

Panvica na spôsob „jambalaya“

Kuracie mäso

Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov....

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska

Kuracie mäso

Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

Koložvárska kapusta

Bravčové mäso

Kapustu premyjeme ak je treba a udusíme do mäkka. V druhom hrnci udusíme na oleji a...

Dolma/Plnená paprika

Hovädzie mäso

Výborné, jednoduché jedlo zo sezónnej zeleniny. Podľa fantázie ho môžete pripraviť stále inej chuti :-)

Mžaddara - palestínske jedlo chudobných

Bezmäsité jedlá

Bývalá moderátorka Anna Ghannamová a jej manžel Souheil Ghannam uvaria lacné zdravé palestínske jedlo.

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

Hlavné jedlá

Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

Cviklovo-mrkvové rizoto

Bezmäsité jedlá

Ak sem nakukne pravý „ rizotovač“, zostane urazený. Toto rizoto je totiž zo zbytku...

Ryžová panvica s tofu a jarnou zeleninou

Bezmäsité jedlá

Tip na chutné a zdravé jedlo, ktoré rozvonia vašu kuchyňu.

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska

Národné jedlá EÚ

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Pilaf - národné jedlo Bulharska

Národné jedlá EÚ

Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

Kokosová mliečna ryža s tofu

Bezmäsité jedlá

Tofu nakrájame na malé kocky, zmiešame s medom, hrozienkami, datľami a škoricou. Dáme...

Paella

Bravčové mäso

Vynikajúca paella pripravená na uhlí.

Krémové risotto s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...

Šafránové risotto

Bezmäsité jedlá

Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska

Národné jedlá EÚ

Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Ryža s hráškom a mozzarellou

Hlavné jedlá

Jednoduchá a chutná večera.

Smažené rýžové kuličky s kokosem

Dezerty

Do mléka dáme špetku soli, cukr a rýži. Vaříme dokud se mléko nevyvaří, popřípadě...

Risotto s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Tu u nás rastie medvedí cesnak skoro všade a rastie aj u nás na záhrade. Ja...

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami

Dezerty

Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom

Bravčové mäso

Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...