Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
mesačník Varecha, 28. apríla 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g mrazený |
|
| 200 g |
|
| 100 g (crème fraîche) |
|
| 4 porcie |
|
| Bylinkový olej: | |
| 60 ml |
|
| 2 hrste |
|
|
|
|
|
|
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Bylinkový olej: Olej rozmixujeme s lístkami trebuľky, so soľou a s korením dohladka. Bylinkový olej si pripravíme vopred – vydrží v chladničke až tri dni a môžeme ho použiť aj na dochutenie šalátov či grilovanej zeleniny.
- 2
Pripravíme si základné biele rizoto.
- 3
Mrazený hrášok necháme pri izbovej teplote chvíľu zmäknúť. Hráškové struky opláchneme a prekrojíme na polovice. Do hrnca nalejeme dostatočné množstvo vody, privedieme ju k varu, osolíme a vložíme hrášok, ktorý varíme 1 minútu. Potom pridáme struky cukrového hrášku a varíme ďalšiu minútu. všetko scedíme cez sitko a prepláchneme studenou vodou.
- 4
Ešte teplé základné biele rizoto premiešame s hráškom aj so strukmi, rozdelíme na taniere a pokvapkáme bylinkovým olejom. Doplníme kyslou smotanou a podľa chuti osolíme a okoreníme. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvou trebuľkou.
Tiež hráškové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu