Hráškové rizoto
Hráškové rizoto

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 16:00
Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g mrazený
200 g
100 g (crème fraîche)
4 porcie
Bylinkový olej:
60 ml
2 hrste
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Bylinkový olej: Olej rozmixujeme s lístkami trebuľky, so soľou a s korením dohladka. Bylinkový olej si pripravíme vopred – vydrží v chladničke až tri dni a môžeme ho použiť aj na dochutenie šalátov či grilovanej zeleniny.

  2. 2

    Pripravíme si základné biele rizoto.

  3. 3

    Mrazený hrášok necháme pri izbovej teplote chvíľu zmäknúť. Hráškové struky opláchneme a prekrojíme na polovice. Do hrnca nalejeme dostatočné množstvo vody, privedieme ju k varu, osolíme a vložíme hrášok, ktorý varíme 1 minútu. Potom pridáme struky cukrového hrášku a varíme ďalšiu minútu. všetko scedíme cez sitko a prepláchneme studenou vodou.

  4. 4

    Ešte teplé základné biele rizoto premiešame s hráškom aj so strukmi, rozdelíme na taniere a pokvapkáme bylinkovým olejom. Doplníme kyslou smotanou a podľa chuti osolíme a okoreníme. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvou trebuľkou.

Diskusia k receptu