Pražená quinoa
Určite ste už počuli o praženej ryži. Počuli ste už však o praženej quinoe? V tomto recepte sa jeho tvorkyňa, Maťka zo Stvory Zobraziť celý popisUrčite ste už počuli o praženej ryži. Počuli ste už však o praženej quinoe? V tomto recepte sa jeho tvorkyňa, Maťka zo Stvory z kuchyne, inšpirovala praženou ryžou a vytvorila tak jedinečný recept, ktorý sa hodí na obed, či večeru. Vyskúšajte tento recept so SOS Quinoou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Quinou premyte a uvarte podľa návodu na obale tak, aby bola nadýchaná.
- 2
V miske rozbite jedno vajíčko a vyšľahajte ho vidličkou. Osmahnite ho na panvici na rastlinnom oleji a odložte bokom.
- 3
Cibuľu nakrájajte na tenké pásiky a osmahnite na panvici do zlatista. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na kocky. Pridajte ku cibuli a restujte.
- 4
Pridajte zmes mrkvi a hrášku a restujte, kým sa chute neprepoja.
- 5
Potom pridajte uvarenú quinou, vajíčko a sójovú omáčku. Premiešajte a odstavte.
- 6
Na panvici si pripravte volské oká tak, aby žĺtko ostalo tekuté.
- 7
Do misky pridajte porciu restovanej quinoy, ozdobte vajíčkom, jarnou cibuľkou a okoreňte čiernym korením. Dobrú chuť.
Tiež quinoa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu