Avokádový šalát s paradajkovou zálievkou
Avokádový šalát je svieža, zdravá a chutná voľba. Použitím jednoduchých ingrediencií, ako je avokádo, mango a špenát, spolu s domácou paradajkovou zálievkou sa Zobraziť celý popisAvokádový šalát je svieža, zdravá a chutná voľba. Použitím jednoduchých ingrediencií, ako je avokádo, mango a špenát, spolu s domácou paradajkovou zálievkou sa tento šalát stáva výživnou a rýchlou možnosťou prípravy. Použitie dlhozrnnej ryže SOS dodáva tomuto receptu jedinečnú štruktúru a chuť. Postupujte podľa tohto receptu a vychutnajte si šalát, ktorý si každý zamiluje. Poďme variť!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Avokádo umyte, prepoľte, odstráňte kôstku, ošúpte a nakrájajte na kúsky, Mango ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Čerstvý špenát dobre umyte a sceďte. Parmezán nastrúhajte na tenké lupienky. Odmerajte 150 g dlhozrnnej ryže SOS a majte krutóny po ruke.
- 2
Začnite prípravou zálievky. Do misky dajte nakrájanú alebo rozdrvenú paradajku, nasekanú čerstvú bazalku, horčičné semienka a citrónovú šťavu. Ak chcete, môžete namiesto citrónovej šťavy použiť vínny ocot. Pridajte štedrú dávku extra panenského olivového oleja. Všetky ingrediencie dobre premiešajte, kým nezískate homogénnu zálievku. Ak máte radi trochu sladšie, pridajte trochu medu.
- 3
V hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte ryžu SOS Long podľa návodu na obale. Pred použitím v šaláte nechajte uvarenú ryžu úplne vychladnúť.
- 4
Vo veľkej mise zmiešajte uvarenú a vychladnutú ryžu s kúskami manga a avokáda (časť avokáda si nechajte na záver na ozdobu). Táto zmes bude slúžiť ako základ nášho šalátu.
- 5
Do veľkej servírovacej misky položte lôžko čerstvého špenátu. Na špenát rovnomerne rozložte zmes ryže, manga a avokáda. Navrch pridajte krutóny pre chrumkavý nádych.
- 6
Nalejte paradajkovú zálievku na šalát a uistite sa, že všetky ingrediencie sú dobre potiahnuté dresingom. Na záver ozdobte hoblinami parmezánu a avokádom. Ihneď podávajte, aby ste si vychutnali všetky čerstvé chute.
Tiež ryžový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu