Tradičný peruánsky recept tacu tacu
Tacu tacu je jedným z tých jedál, ktoré zachytávajú podstatu peruánskej domácej kuchyne. Toto je recept, ktorý kombinuje ryžu SOS Classic a fazuľu Zobraziť celý popisTacu tacu je jedným z tých jedál, ktoré zachytávajú podstatu peruánskej domácej kuchyne. Toto je recept, ktorý kombinuje ryžu SOS Classic a fazuľu v lahodnej zmesi, ktorá na panvici zhnedne a vytvorí chrumkavú kôrku a krémové vnútro. Toto jedlo je nielen chutné, ale je aj dokonalým príkladom toho, ako čo najlepšie využiť zvyšky surovín v našej kuchyni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Ryžu počas varenia nemiešajte. Po uvarení odstavte z ohňa a nechajte prikrytú 5 minút. Potom ju načechrajte vidličkou, aby sa zrnká oddelili.
- 2
Na veľkej panvici rozohrejte olej. Keď je olej rozpálený, pridajte nakrájanú červenú cibuľu a cesnakovú pastu, kým nezačnú mierne hnednúť.
- 3
Po niekoľkých minútach pridajte čili a zmes poriadne premiešajte.
- 4
Ak zmes začne príliš vysychať, pridajte trochu vodu.
- 5
Pridajte čierne korenie, lyžicu oregana, soľ a rascu. Premiešajte.
- 6
Fazuľu sceďte a polovicu pridajte na panvicu.
- 7
Druhú polovicu rozmixujte v mixéri a tiež pridajte na panvicu. Pridajte aj uvarenú ryžu a poriadne premiešajte.
- 8
Keď zmes jemne vychladne, vytvarujte ju na tanieri do oválneho tvaru a ozdobte kúskom masla. Pridajte opražené vajíčka a osmažené plantainy z oboch strán. Vychutnávajte tento exotický pokrm.
Tiež s fazuľou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu