Ryža s fazuľou
Ryža s fazuľou

Tradičný peruánsky recept tacu tacu

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 18:00. Komerčný recept.
Tradičný peruánsky recept tacu tacu
Foto: ryzasos

Tacu tacu je jedným z tých jedál, ktoré zachytávajú podstatu peruánskej domácej kuchyne. Toto je recept, ktorý kombinuje ryžu SOS Classic a fazuľu Zobraziť celý popisTacu tacu je jedným z tých jedál, ktoré zachytávajú podstatu peruánskej domácej kuchyne. Toto je recept, ktorý kombinuje ryžu SOS Classic a fazuľu v lahodnej zmesi, ktorá na panvici zhnedne a vytvorí chrumkavú kôrku a krémové vnútro. Toto jedlo je nielen chutné, ale je aj dokonalým príkladom toho, ako čo najlepšie využiť zvyšky surovín v našej kuchyni.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g konzervovaná
150 g
1 ks
1 PL
1/2 ČL
1 ČL
4 ks
2 ks (zeleninový banán)




Postup

  1. 1

    Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Ryžu počas varenia nemiešajte. Po uvarení odstavte z ohňa a nechajte prikrytú 5 minút. Potom ju načechrajte vidličkou, aby sa zrnká oddelili.

  2. 2

    Na veľkej panvici rozohrejte olej. Keď je olej rozpálený, pridajte nakrájanú červenú cibuľu a cesnakovú pastu, kým nezačnú mierne hnednúť.

  3. 3

    Po niekoľkých minútach pridajte čili a zmes poriadne premiešajte.

  4. 4

    Ak zmes začne príliš vysychať, pridajte trochu vodu.

  5. 5

    Pridajte čierne korenie, lyžicu oregana, soľ a rascu. Premiešajte.

  6. 6

    Fazuľu sceďte a polovicu pridajte na panvicu.

  7. 7

    Druhú polovicu rozmixujte v mixéri a tiež pridajte na panvicu. Pridajte aj uvarenú ryžu a poriadne premiešajte.

  8. 8

    Keď zmes jemne vychladne, vytvarujte ju na tanieri do oválneho tvaru a ozdobte kúskom masla. Pridajte opražené vajíčka a osmažené plantainy z oboch strán. Vychutnávajte tento exotický pokrm.

Diskusia k receptu