Vegánska mliečna ryža s mandľovým nápojom
Chceli by ste si vychutnať lahodný, zdravý a ľahko pripraviteľný dezert? Mliečna ryža s mandľovým nápojom je perfektnou voľbou. Vďaka použitiu mandľového nápoja Zobraziť celý popisChceli by ste si vychutnať lahodný, zdravý a ľahko pripraviteľný dezert? Mliečna ryža s mandľovým nápojom je perfektnou voľbou. Vďaka použitiu mandľového nápoja namiesto kravského mlieka je tento dezert nielen ľahký a ľahko stráviteľný, ale je vhodný aj pre ľudí s intoleranciami alebo špecifickými stravovacími preferenciami. Ideálny recept s ryžou SOS Classic.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do veľkého hrnca nalejte liter mandľového nápoja a pridajte škoricovú tyčinku a pomarančovú kôru. Potom pridajte 200 gramov ryže SOS Classic. Varte na miernom ohni približne 30 minút za stáleho miešania, aby sa ryža neprilepila na dno hrnca. Pomalé varenie umožňuje ryži plne absorbovať chute mandľového nápoja, škorice a pomaranča. Neustále miešanie tiež pomáha dosiahnuť krémovú a rovnomernú textúru, ktorá je nevyhnutná pre dobrý ryžový puding.
- 2
Keď je ryža takmer hotová, približne po 25 minútach, pridajte 50 gramov cukru. Dobre premiešajte, aby sa cukor úplne rozpustil a zapracoval do zmesi. Odstavte hrniec z ohňa a nechajte mliečnu ryžu vychladnúť na izbovú teplotu.
- 3
Ak chcete, posypte dezert trochou mletej škorice a cukru a pomocou flambovacej pištole ho jemne skaramelizujte. Dodá mu to chrumkavý nádych a extra lahodnú chuť.
- 4
Nakoniec ozdobíme niekoľkými čerstvými malinami a nasekanými mandľami.
Tiež mliečna ryža:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu