Mliečna ryža
Mliečna ryža

Pudingová jahodová mliečna ryža

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 16:58
Pudingová jahodová mliečna ryža
Foto: helena10

Suroviny

1 l
200 g (Bask)
1/2 KL
1 bal. (v prášku)
250 ml
1/2 bal.
3 - 4 PL
2 PL
4-5 ks čerstvé väčšie
Okrem toho:
 čerstvé
 (voliteľné)
 (voliteľné)
 (voliteľné)




Postup

  1. 1

    V litri mlieka v nepriľnavom hrnci za stáleho miešania na miernom ohni uvarím ryžu, posolím. Hustotu a tvrdosť uvarenej ryže si môžete upraviť podľa seba.

  2. 2

    Keď je ryža uvarená podľa mojej chuti, vlejem do nej jahodový pudingový prášok pripravený v mlieku a pridám roztlačené čerstvé jahody a varím puding. Stále treba miešať. Dávam cukry a pred odstavením z plameňa vmiešam maslo, aby sa suroviny spojili. Podávať môžete teplú aj studenú.

  3. 3

    Na tanieri si každý posype hotovú mliečnu pudingovú ryžu – škoricovým cukrom, alebo jemne strúhanou čokoládou, či grankom. Taktiež množstvo čerstvých nakrájaných jahôd (alebo aj hrozna) si na tanier naloží každý sám podľa vlastnej chuti...

Diskusia k receptu