Pudingová jahodová mliečna ryža
Suroviny
1 l |
|
200 g (Bask) |
|
1/2 KL |
|
1 bal. (v prášku) |
|
250 ml |
|
1/2 bal. |
|
3 - 4 PL |
|
2 PL |
|
4-5 ks čerstvé väčšie |
|
Okrem toho: | |
čerstvé |
|
(voliteľné) |
|
(voliteľné) |
|
(voliteľné) |
|
Postup
-
1
V litri mlieka v nepriľnavom hrnci za stáleho miešania na miernom ohni uvarím ryžu, posolím. Hustotu a tvrdosť uvarenej ryže si môžete upraviť podľa seba.
- 2
Keď je ryža uvarená podľa mojej chuti, vlejem do nej jahodový pudingový prášok pripravený v mlieku a pridám roztlačené čerstvé jahody a varím puding. Stále treba miešať. Dávam cukry a pred odstavením z plameňa vmiešam maslo, aby sa suroviny spojili. Podávať môžete teplú aj studenú.
- 3
Na tanieri si každý posype hotovú mliečnu pudingovú ryžu – škoricovým cukrom, alebo jemne strúhanou čokoládou, či grankom. Taktiež množstvo čerstvých nakrájaných jahôd (alebo aj hrozna) si na tanier naloží každý sám podľa vlastnej chuti...
Tiež mliečna ryža:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu