#francuzskakuchyna

prazdny

Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami

Dezerty

Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....

prazdny

Clafoutis s čučoriedkami

Koláče

Clafoutis je francúzsky dezert s čerešňami, ale pokojne doň môžete dať bobuľové ovocie, ktoré vám...

prazdny

Éclairs so slaným karamelom

Dezerty

Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu.

prazdny

Choux - francúzske veterníčky

Dezerty

Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Plechy na pečenie vystelieme silikónovou podložkou alebo...

prazdny

Francúzska cibuľová polievka

Večera

Táto polievka síce vyžaduje trochu trpezlivosti, ale výsledok určite stojí za to :)

prazdny

Jahodové srdce

Dezerty

Naučte sa piecť tradičné francúzske cesto na dezerty sablé breton. Aby sa jeho tvar krásne udržal,...

prazdny

Zaúdené ratatouille Kamado Joe

Bezmäsité jedlá

Odkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase....

prazdny

Višňový clafoutis

Koláče

Clafoutis je klasický francúzsky ovocný letný koláč. Jeho výhodou je ľahká príprava a v tejto forme...

prazdny

Ratatouille

Bezmäsité jedlá

Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.

prazdny

Matcha makrónky s malinovou a čoko-pepermintovou ganache

Dezerty

Lahodné, prírodné, bez umelých farbív. Zasa mi zvýšili bielky, tak som sa rozhodla...

prazdny

Karamelové èclairs

Dezerty

Po veľmi, veľmi, veľmi dlhej dobe som sa opäť odhodlala na odpaľované cesto - priznám...

prazdny

Čokoládové makrónky

Dezerty

Vždy som obdivovala malé farebné koláčiky - makrónky. Pár krát som ich vyskúšala. Páčila sa mi ich farebnosť a chuť....

prazdny

Ratatouille

Bezmäsité jedlá

Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....

prazdny

Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením

Bezmäsité jedlá

Cibuľu nemám rada, ale túto polievočku som si veľmi obľúbila - zahreje najmä počas chladných jesenných...

prazdny

Kuracie cordon bleu s omáčkou demiglace z Francúzska

Kuracie mäso

Prípravu omáčky demiglace začneme tým, že pripravíme teľacie kĺbové kosti a dáme ich zapiecť na pekáči do...

prazdny

Lieskovcové makrónky

Dezerty

Ja som sa do makróniek zamilovala - páčia sa mi ako vyzerajú a mám rada koláčiky, ...

prazdny

Citrónové makrónky

Dezerty

Makrónky - buď ich milujete alebo nenávidíte. Upiecť ich tak, aby sa podarili nie je...

prazdny

Crème brûlée podľa Richarda Sulíka

Dezerty

Crème brûlée presne tak, ako sa má robiť. Zabudnime na politiku a vychutnajme si tento...

prazdny

Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom

Dezerty

Máte radi bezlepkové odpaľované koláčiky? Čo by ste povedali na také venčeky, veterníky alebo fajnové francúzske...

prazdny

Francúzsky hruškový koláč

Koláče

Je možné, že tento koláč je už na Vareche, ale mala som prezreté hrušky, ...

prazdny

Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo

Bezmäsité jedlá

Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po...