Crème brûlée s ovocím
Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 29. júla 2021
v Bratislave, 29. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
Postup
-
1
Smotanu, mlieko, cukor a vanilkové zrnká a struk uvaríme. Vajcia a žĺtky rozmixujeme a za stáleho šľahania k nim pomaly pridávame horúcu mliečnu zmes.
- 2
Naplníme do formičiek, dáme na plech s vodou a dáme do rúry na 130–150 stupňov asi na 40 minút, kým krém stuhne. Potom dáme ešte minimálne na 4 hodiny do chladničky.
- 3
Pred podávaním posypeme cukrom a skaramelizujeme plynovou pištoľou. Alebo dáme zapiecť tesne pod gril. Ozdobíme ovocím podľa svojej chuti.
Tiež crème brûlée:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu