Crème brûlée
Crème brûlée

Crème brûlée s ovocím

Reštaurácia Kogo Ristorante
v Bratislave, 29. júla 2021
Crème brûlée s ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií

Suroviny

250 g
250 ml
120 g
1 ks
2 ks
3 ks
Na skaramelizovanie:
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu, mlieko, cukor a vanilkové zrnká a struk uvaríme. Vajcia a žĺtky rozmixujeme a za stáleho šľahania k nim pomaly pridávame horúcu mliečnu zmes.

  2. 2

    Naplníme do formičiek, dáme na plech s vodou a dáme do rúry na 130–150 stupňov asi na 40 minút, kým krém stuhne. Potom dáme ešte minimálne na 4 hodiny do chladničky.

  3. 3

    Pred podávaním posypeme cukrom a skaramelizujeme plynovou pištoľou. Alebo dáme zapiecť tesne pod gril. Ozdobíme ovocím podľa svojej chuti.

Recept je zaradený do kategórií:
Francúzska kuchyňa, Dezerty, Krémy, Pečené

Diskusia k receptu