Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodové srdce

Natacha Pacal
cukrárka, 10. júna 2022
Jahodové srdce
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Naučte sa piecť tradičné francúzske cesto na dezerty sablé breton. Aby sa jeho tvar krásne udržal, treba ho piecť v ráme.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto sablé breton:
2 ks
90 g
110 g
150 g
7,5 g
 štipka (ideálne Fleur de sel)
Mascarpone chantilly:
180 g (33 %)
100 g
35 g
1 ks (zrniečka)
Na ozdobenie:
300 g




Postup

  1. 1

    Metličkou dôkladne vymiešame žĺtky s cukrom. Pridáme naozaj dobre zmäknuté maslo a varechou spojíme. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto uložíme medzi dva papiere na pečenie a dáme odpočívať do chladu.

  3. 3

    Pred pečením cesto vyvaľkáme do tvaru, ktorý si vyberieme a vložíme do rámu (ráfika na tortu). Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 25 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť, až potom ho z rámu vytiahneme, aby sa nepolámalo.

  4. 4

    Pripravíme si krém chantilly s mascarpone. Všetky suroviny spolu vymiešame na hladký krém. Preložíme do cukrárskeho vrecka a vychladnutý korpus ozdobíme krémom podľa fantázie. Navrch poukladáme jahody.

Diskusia k receptu