Jahodové srdce
cukrárka, 10. júna 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Naučte sa piecť tradičné francúzske cesto na dezerty sablé breton. Aby sa jeho tvar krásne udržal, treba ho piecť v ráme.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Cesto sablé breton: | |
| 2 ks |
|
| 90 g |
|
| 110 g |
|
| 150 g |
|
| 7,5 g |
|
| štipka (ideálne Fleur de sel) |
|
| Mascarpone chantilly: | |
| 180 g (33 %) |
|
| 100 g |
|
| 35 g |
|
| 1 ks (zrniečka) |
|
| Na ozdobenie: | |
| 300 g |
|
Postup
-
1
Metličkou dôkladne vymiešame žĺtky s cukrom. Pridáme naozaj dobre zmäknuté maslo a varechou spojíme. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ a vypracujeme cesto.
- 2
Cesto uložíme medzi dva papiere na pečenie a dáme odpočívať do chladu.
- 3
Pred pečením cesto vyvaľkáme do tvaru, ktorý si vyberieme a vložíme do rámu (ráfika na tortu). Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 25 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť, až potom ho z rámu vytiahneme, aby sa nepolámalo.
- 4
Pripravíme si krém chantilly s mascarpone. Všetky suroviny spolu vymiešame na hladký krém. Preložíme do cukrárskeho vrecka a vychladnutý korpus ozdobíme krémom podľa fantázie. Navrch poukladáme jahody.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu