Višňový koláč
Višňový koláč

Višňový clafoutis

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 25. mája 2021
Višňový clafoutis
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Clafoutis je klasický francúzsky ovocný letný koláč. Jeho výhodou je ľahká príprava a v tejto forme je bezlepkový.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g odkôstkované
2 ks
40 g jemná
80 g
1 PL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mandľovú múku premixujeme s cukrom a so soľou. Pridáme vajcia a dobre prešľaháme.

  2. 2

    Cesto nalejeme do ohňovzdornej formy (alebo viacerých menších), naukladáme naň višne a pokvapkáme čerešňovým likérom.

  3. 3

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.

Diskusia k receptu