Višňový clafoutis
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 25. mája 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 25. mája 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Clafoutis je klasický francúzsky ovocný letný koláč. Jeho výhodou je ľahká príprava a v tejto forme je bezlepkový.
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mandľovú múku premixujeme s cukrom a so soľou. Pridáme vajcia a dobre prešľaháme.
- 2
Cesto nalejeme do ohňovzdornej formy (alebo viacerých menších), naukladáme naň višne a pokvapkáme čerešňovým likérom.
- 3
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35 minút.
Tiež višňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu