Čokoládová pena
Čokoládová pena

Čokoládová pena ako z francúzskej cukrárne

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 19. januára 2023
Čokoládová pena ako z francúzskej cukrárne
Foto: Jana Štrbková

Pravý francúzsky recept. Čokoládová pena, ktorá chutí ako v najlepších michelinských reštauráciách.

6
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
120 ml
3 ks
50 g
 štipka




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov, cukru a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.

  2. 2

    V menšom hrnci zohrejeme vodu a položíme naň ohňovzdornú misu, ktorá sa nesmie dnom dotýkať horúcej vody. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu nalámanú na kúsky spolu so 120 ml vody. Premiešame dohladka.

  3. 3

    Za stáleho miešania pridáme 3 žĺtky.

  4. 4

    Zložíme z ohňa a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Penu nalejeme do malých pohárikov. Vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Môžeme ju podávať s malým kopčekom čerstvo vyšľahanej šľahačky.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Vyzerá veľmi lákavo. V bode 2 - tak nad parou alebo vo vodnom kúpeli? Doteraz som poznala takéto recepty so želatínou.
odile304
Ja som si recept (trosku iny) zjednodusila tym, ze cokoladu roztopim v mikrovnke. Vajicok davam 5. Ten isty postup, zltka zamiesat do cokolady (pozor aby nebola este horuca) a potom do toho jemne vlacnymi pohybmi zamiesam sneh. Ziadny cukor navyse, cokolada si vystaci, aj ked je horka. Da sa aj z mliecnej.
zolik
Recept je veľmi dobrý. Mne najviac chutil na 3. Deň po chladení. Takže sa dá krásne pripraviť v riadnom predstihu pred veľkou oslavou alebo zahradnou párty . Nabudúce pridám do čoko základu koňak alebo whisky






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia