Čokoládová pena ako z francúzskej cukrárne
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 19. januára 2023
foodblog Medové motúzy, 19. januára 2023
Foto: Jana Štrbková
Pravý francúzsky recept. Čokoládová pena, ktorá chutí ako v najlepších michelinských reštauráciách.
6
porcií
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov, cukru a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
- 2
V menšom hrnci zohrejeme vodu a položíme naň ohňovzdornú misu, ktorá sa nesmie dnom dotýkať horúcej vody. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu nalámanú na kúsky spolu so 120 ml vody. Premiešame dohladka.
- 3
Za stáleho miešania pridáme 3 žĺtky.
- 4
Zložíme z ohňa a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Penu nalejeme do malých pohárikov. Vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Môžeme ju podávať s malým kopčekom čerstvo vyšľahanej šľahačky.
Tiež Čokoládová pena:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu