Ratatouille
Ratatouille

Ratatouille

antaly - fotkaantaly, 11. júna 2020
Ratatouille
Foto: antaly
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks väčšia
2 ks väčšia
3 ks dužinaté väčšie
1 konzerva
 čerstvá/sušená
 čerstvý/sušený
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.

  2. 2

    Do sekáčika dáme lúpané paradajky z konzervy, cesnak, čerstvú bazalku a tymian a všetko rozmixujeme na kašovitú zmes.

  3. 3

    Na dno zapekacej misy rovnomerne dáme rozmixovanú zmes a na ňu začneme striedavo ukladať kolieska zeleniny kým všetky neminieme.

  4. 4

    Vrch pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a môžeme ešte posypať sušenými bylinkami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 45 minút.

  5. 5

    Servírujeme ako samostatné jedlo s opečenou bagetou alebo ako prílohu k mäsu, k rybám.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre