Clafoutis s čučoriedkami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 1. septembra 2022
mesačník Varecha, 1. septembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Clafoutis je francúzsky dezert s čerešňami, ale pokojne doň môžete dať bobuľové ovocie, ktoré vám práve dozrieva v záhrade.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Čučoriedky premiešame s kryštálovým cukrom a rozdelíme do zapekacích misiek alebo panvičiek. Rúru predhrejeme na 180 °C.
- 2
Práškový cukor vyšľaháme so žĺtkami, potom do nich zašľaháme smotanu spolu s vanilkovou esenciou. Nakoniec vmiešame múku.
- 3
Cesto nalejeme na čučoriedky. Vo vyhriatej rúre pečieme 30 – 35 minút dozlatista. Hneď ako koláčik vychladne, posypeme ho práškovým cukrom.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu