Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Clafoutis s čučoriedkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 1. septembra 2022
Clafoutis s čučoriedkami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Clafoutis je francúzsky dezert s čerešňami, ale pokojne doň môžete dať bobuľové ovocie, ktoré vám práve dozrieva v záhrade.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
2 PL
100 g
6 ks
100 ml (33 %)
6 kvapiek
60 g
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čučoriedky premiešame s kryštálovým cukrom a rozdelíme do zapekacích misiek alebo panvičiek. Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Práškový cukor vyšľaháme so žĺtkami, potom do nich zašľaháme smotanu spolu s vanilkovou esenciou. Nakoniec vmiešame múku.

  3. 3

    Cesto nalejeme na čučoriedky. Vo vyhriatej rúre pečieme 30 – 35 minút dozlatista. Hneď ako koláčik vychladne, posypeme ho práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nedávno som ochutnala tento dezert s čerešňami, ale hotový, kúpený v Lídli a celkom mi chutil.....iste je dobrý aj s iným ovocím, nenáročná príprava.....
1x haji
haji
Pěkný receptík, už tu pár receptů na clafoutis je, pečených i v jiných formách. S čučoriedkami musí být skvělý.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha