Slaný koláč
Slaný koláč

Francúzsky quiche so slaninkou

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 14. júla 2024
Francúzsky quiche so slaninkou
Foto: Jana Štrbková

Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí. Plnky si môžete vytvárať od výmyslu sveta. Pokojne Zobraziť celý popisMôj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí. Plnky si môžete vytvárať od výmyslu sveta. Pokojne použite namiesto pórika jarnú cibuľku, papriku či pretlačený cesnak.

4
porcie
20 (+ chladenie) minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g
125 g
25 ml
1 ks
štipka
Na plnku:
150 g
150 g
250 ml
125 ml
3 ks
100 g (alebo čedar či camembert)




Postup

  1. 1

    Z múky, masla, vajca, vody a zo štipky soli pripravíme hladké cesto, ktoré necháme zabalené v potravinovej fólii 2 hodiny odležať v chlade.

  2. 2

    Potom cesto natenko vyvaľkáme a dáme do maslom vymastenej formy. Dno poprepichujeme vidličkou, prikryjeme alobalom a nasypeme naň suchú fazuľu.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme asi 10–15 minút. Korpus necháme vychladnúť. Fazuľu si odložíme na ďalšie pečenie quiche.

  4. 4

    Pripravíme plnku. Pór nakrájame nadrobno a krátko povaríme v osolenej vode. Necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na kocky, opražíme na panvici a pridáme k póru. Premiešame, nasypeme na predpečené cesto a zalejeme zmesou, ktorú sme pripravili vyšľahaním smotany, vajec a mlieka. Zľahka ju osolíme a ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením, posypeme nastrúhaným syrom.

  5. 5

    Pečieme ďalších 25 minút.

Diskusia k receptu

gretka70
Vyzerá fantasticky,musím dokúpiť suroviny.Ale by ma zaujímal priemer toho pekáčika.´,pretože aby sa vydaril,tak je to dôležité.
Moja setra hovorí,veď to je jedno.A to isté aj pri hrnčekových receptoch,niekde nie uvedený objem,ale podľa nej je to jedno,no nie je to jedno.Mám najradšej recepty,kde je uvedené množstvo jednotkách.Jozef Maršálek váži všetko aj bielka a čo som piekla podľ neho,tak všetko stopercentne vyšlo. Veľmi by som chcela upiecť tento recept,ale aký priemer,aby sa vdaril? ˇDakujem na informáciu a prajem príjemný deň
gretka70
Prepáč,ale nie všetky sme šikovnice,niektoré potrebujú všetko ako "pre blbých".
redakcia
@gretka70 (14.7.2024 11:11)

Dobrý deň, použitá bola forma s priemerom 22 cm. Nech sa vám quiche vydarí! Prajeme peknú nedeľu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia