Ratatouille
Ratatouille

Zaúdené ratatouille Kamado Joe fotorecept

mrnousik - fotkamrnousik, 14. júla 2021
Zaúdené ratatouille Kamado Joe (fotorecept)
Foto: mrnousik

Odkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase. Zobraziť celý popisOdkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase. Doteraz nebolo veľa času, ale tak postupne sa s Vami podelím o receptíky, ktoré mi náramne chutili a myslím, že každý, kto má doma gril si ich môže spraviť na vzduchu :) Včera som robila ratatouille, na ktoré som mala chuť už dva dni a poviem Vám, že zaúdenie olivovým drevom mu neskutočne pristalo :)

3
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
3 ks
2 ks
2 ks
2 ks
1 konzerva
10 listov
6 stoniek
3 strúčiky
1 bal.




Postup

  1. 1

    Na začiatok si všetko pekne pokrájame na plátočky ešte pred rozpálením grilu :)

    Zaúdené ratatouille Kamado Joe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na liatine nad priamym plameňom na masti osmažíme cibuľku a trstinový cukor (môže, nemusí byť). Pridáme lúpané paradajky vo vlastnej šťave (mne sa najviac osvedčili San Manzano) a pod liatinu dáme deflektor a varíme už nepriamo v grile vyhriatom na 200 stupňov.

    Zaúdené ratatouille Kamado Joe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme petržlenovú vňať, bazalku, soľ, čierne korenie a cesnak.

    Zaúdené ratatouille Kamado Joe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po asi 7 minútach bublania začneme ukladať natesno a na striedačku zeleninu.

    Zaúdené ratatouille Kamado Joe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A pečieme v grile na 200 stupňov na dyme z olivového dreva asi 35 minút. Potom nakrájame feta syr a pozapichujeme ho medzi zeleninku a aj položíme na vrch. Necháme zapiecť ešte ďalších 15-20 minút na 200 stupňov.

    Zaúdené ratatouille Kamado Joe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu odporúčam bagetku - ja som si pred pečením urobila malý bochníček múka hladká - mlieko - soľ - sušená drvená rajčina - sušené droždie ( 64 % hydratácia). Hodila som bagetky na gril a využila zbytkové teplo :)

    Zaúdené ratatouille Kamado Joe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prajem Vám príjemné leto a veľa chutných jedál z grilu, priatelia :)

    Zaúdené ratatouille Kamado Joe (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, zauzení olivovým drevom vidím prvně. Super využití tepla na bagety. Velmi se mi líbí liatinová pánev, krasavice! Díky za sdílení, takové grilování je zábavné a chutné. S radostí bych přišedla a ochutnala. Jsi šikulka!
haji
Přisedla, nevím kde se tam nabral ten háček, filuta.
mrnousik
@haji (14.7.2021 22:14)

To je v pohode, ja som to pochopila :) Dnes som robila na Kamade plnené baklažány a rajčiny štýlom zaúdovania na teplote 130 - šmakuláda, je toho hodne, co sa na grilu dá zrobiť a človek by nepovedal :) A hlavne na čerstvom vzduchu, cvrčky, vtáčiky, vetrík roznášajúci aromu :)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia