Zaúdené ratatouille Kamado Joe fotorecept
Foto: mrnousik
Odkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase. Zobraziť celý popisOdkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase. Doteraz nebolo veľa času, ale tak postupne sa s Vami podelím o receptíky, ktoré mi náramne chutili a myslím, že každý, kto má doma gril si ich môže spraviť na vzduchu :) Včera som robila ratatouille, na ktoré som mala chuť už dva dni a poviem Vám, že zaúdenie olivovým drevom mu neskutočne pristalo :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na začiatok si všetko pekne pokrájame na plátočky ešte pred rozpálením grilu :)
-
2
Na liatine nad priamym plameňom na masti osmažíme cibuľku a trstinový cukor (môže, nemusí byť). Pridáme lúpané paradajky vo vlastnej šťave (mne sa najviac osvedčili San Manzano) a pod liatinu dáme deflektor a varíme už nepriamo v grile vyhriatom na 200 stupňov.
-
3
Pridáme petržlenovú vňať, bazalku, soľ, čierne korenie a cesnak.
-
4
Po asi 7 minútach bublania začneme ukladať natesno a na striedačku zeleninu.
-
5
A pečieme v grile na 200 stupňov na dyme z olivového dreva asi 35 minút. Potom nakrájame feta syr a pozapichujeme ho medzi zeleninku a aj položíme na vrch. Necháme zapiecť ešte ďalších 15-20 minút na 200 stupňov.
-
6
Ako prílohu odporúčam bagetku - ja som si pred pečením urobila malý bochníček múka hladká - mlieko - soľ - sušená drvená rajčina - sušené droždie ( 64 % hydratácia). Hodila som bagetky na gril a využila zbytkové teplo :)
-
7
Prajem Vám príjemné leto a veľa chutných jedál z grilu, priatelia :)
Ďakujem Haji :) Teraz si na grile ulietame, varim na ňom denne :)
To je v pohode, ja som to pochopila :) Dnes som robila na Kamade plnené baklažány a rajčiny štýlom zaúdovania na teplote 130 - šmakuláda, je toho hodne, co sa na grilu dá zrobiť a človek by nepovedal :) A hlavne na čerstvom vzduchu, cvrčky, vtáčiky, vetrík roznášajúci aromu :)