Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením
Foto: siuuu
Cibuľu nemám rada, ale túto polievočku som si veľmi obľúbila - zahreje najmä počas chladných jesenných a zimných dní. Výbornú chuť jej dodá parmezán, Zobraziť celý popisCibuľu nemám rada, ale túto polievočku som si veľmi obľúbila - zahreje najmä počas chladných jesenných a zimných dní. Výbornú chuť jej dodá parmezán, ktorý síce do originál receptu nepatrí, ale dodá jej skvelú neopakovateľnú lahodnú chuť aj vôňu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks väčšia |
|
1 l (teplý) |
|
1/2 ČL |
|
20 g |
|
1 dl (príp. ružové) |
|
15-20 g (kusový) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
(alebo chlebík) |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké pol kolieska. V hrnci rozpustíme na miernom ohni maslo, pridáme cibuľu, cukor a za občasného miešania cibuľu restujeme až pokiaľ cibuľa nemá tmavú hnedú farbu.
- 2
Pridáme víno, pár minút varíme aby sa odparil alkohol z vína, poprášime múkou, premiešame, prilejeme vývar, vložíme kus parmezánu, ochutíme korením a tymianom a varíme 20-25 minút. Nakoniec v prípade potreby dochutíme soľou (vývar je osolený, treba chutnať).
- 3
Na vložku do polievky nasucho opečieme na panvici alebo v rúre kolieska bagetky alebo chleba, navrch dáme postrúhaný syr výraznejšej chuti a zapečieme pod grilom. Vložíme do polievky až pri servírovaní.
Tiež cibuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu