Crème brûlée
šéfkuchár hotela Château Béla, 10. júla 2022
Foto: Jana Štrbková
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Žĺtky ručne vymiešame s kryštálovým cukrom, nešľaháme ručným mixérom, aby sa nevytvorila pena, ktorá by pri pečení klesla.
- 2
Vanilkový struk rozrežeme na polovicu a nožom z neho vyškrabeme dreň. Smotanu, mlieko, vanilkový cukor, vyškrabanú dreň z vanilkového struku aj vanilkový struk zohrejeme. Vanilkový struk vyberieme a smotanovú zmes primiešame k žĺtkovej hmote.
- 3
Nad vodnou parou za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
- 4
Rúru vyhrejeme na 170 °C. Do hlbokého plechu na pečenie vložíme zapekacie formičky a nalejeme do nich pripravený horúci krém. Misky podlejeme horúcou vodu tak, aby siahala do polovice misiek. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.
- 5
Vychladnuté misky vložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 6
Misky zasypeme kryštálovým cukrom a pomocou flambovacej pištole vytvoríme karamel.
- 7
Dozdobíme ovocím obaleným v cukre a jedlými kvetmi.
Tiež crème brûlée:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu