Crème brûlée
šéfkuchár hotela Château Béla, 10. júla 2022

Foto: Jana Štrbková
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Žĺtky ručne vymiešame s kryštálovým cukrom, nešľaháme ručným mixérom, aby sa nevytvorila pena, ktorá by pri pečení klesla.
- 2
 Vanilkový struk rozrežeme na polovicu a nožom z neho vyškrabeme dreň. Smotanu, mlieko, vanilkový cukor, vyškrabanú dreň z vanilkového struku aj vanilkový struk zohrejeme. Vanilkový struk vyberieme a smotanovú zmes primiešame k žĺtkovej hmote.
- 3
 Nad vodnou parou za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
- 4
 Rúru vyhrejeme na 170 °C. Do hlbokého plechu na pečenie vložíme zapekacie formičky a nalejeme do nich pripravený horúci krém. Misky podlejeme horúcou vodu tak, aby siahala do polovice misiek. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.
- 5
 Vychladnuté misky vložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 6
 Misky zasypeme kryštálovým cukrom a pomocou flambovacej pištole vytvoríme karamel.
- 7
 Dozdobíme ovocím obaleným v cukre a jedlými kvetmi.
Tiež crème brûlée:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Diskusia k receptu