Crème brûlée
Crème brûlée

Crème brûlée

Richard Tartott
šéfkuchár hotela Château Béla, 10. júla 2022
Crème brûlée
Foto: Jana Štrbková
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
100 g
1 bal.
1 ks
300 ml
100 ml
Na ozdobenie:
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky ručne vymiešame s kryštálovým cukrom, nešľaháme ručným mixérom, aby sa nevytvorila pena, ktorá by pri pečení klesla.

  2. 2

    Vanilkový struk rozrežeme na polovicu a nožom z neho vyškrabeme dreň. Smotanu, mlieko, vanilkový cukor, vyškrabanú dreň z vanilkového struku aj vanilkový struk zohrejeme. Vanilkový struk vyberieme a smotanovú zmes primiešame k žĺtkovej hmote.

  3. 3

    Nad vodnou parou za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.

  4. 4

    Rúru vyhrejeme na 170 °C. Do hlbokého plechu na pečenie vložíme zapekacie formičky a nalejeme do nich pripravený horúci krém. Misky podlejeme horúcou vodu tak, aby siahala do polovice misiek. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.

  5. 5

    Vychladnuté misky vložíme na 2 hodiny do chladničky.

  6. 6

    Misky zasypeme kryštálovým cukrom a pomocou flambovacej pištole vytvoríme karamel.

  7. 7

    Dozdobíme ovocím obaleným v cukre a jedlými kvetmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Francúzska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Krémy, Pudingy, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha