Medové madlenky

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 12. mája 2023
Medové madlenky
Foto: Shutterstock

Madlenky jedia Francúzi na raňajky – najlepšie chutia v deň, keď ich upečieme, no v dobre uzatvárateľnej nádobe vydržia aj niekoľko týždňov.

24 ks
porcií
20 minút
príprava
8 minút
na 190 °C

Suroviny

100 g mäkké
100 g
1/4 ČL
3 ks
50 g
50 g
1 ČL
Na vymastenie formičiek:




Postup

  1. 1

    Formičky na madlenky (môžete použiť aj iné formičky na drobné pečivo) dôkladne vymastíme maslom. Múku zmiešame so soľou. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vajcia rozbijeme do misy, pridáme kryštálový cukor a med. Šľaháme na hustú bielu penu. Do vaječnej hmoty opatrne vmiešame múku, potom maslo a najemno nastrúhanú citrónovú kôru.

  3. 3

    Do každej formičky pridáme asi lyžicu cesta, aby bola naplnená do dvoch tretín, a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 8 minút.

  4. 4

    Hotové vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia