Medové madlenky
mesačník Varecha, 12. mája 2023

Foto: Shutterstock
Madlenky jedia Francúzi na raňajky – najlepšie chutia v deň, keď ich upečieme, no v dobre uzatvárateľnej nádobe vydržia aj niekoľko týždňov.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Formičky na madlenky (môžete použiť aj iné formičky na drobné pečivo) dôkladne vymastíme maslom. Múku zmiešame so soľou. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
- 2
Vajcia rozbijeme do misy, pridáme kryštálový cukor a med. Šľaháme na hustú bielu penu. Do vaječnej hmoty opatrne vmiešame múku, potom maslo a najemno nastrúhanú citrónovú kôru.
- 3
Do každej formičky pridáme asi lyžicu cesta, aby bola naplnená do dvoch tretín, a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 8 minút.
- 4
Hotové vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.
Tiež madlenky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu