Medové madlenky
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 12. mája 2023
mesačník Varecha, 12. mája 2023
Foto: Shutterstock
Madlenky jedia Francúzi na raňajky – najlepšie chutia v deň, keď ich upečieme, no v dobre uzatvárateľnej nádobe vydržia aj niekoľko týždňov.
24 ks
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
8 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Formičky na madlenky (môžete použiť aj iné formičky na drobné pečivo) dôkladne vymastíme maslom. Múku zmiešame so soľou. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
- 2
Vajcia rozbijeme do misy, pridáme kryštálový cukor a med. Šľaháme na hustú bielu penu. Do vaječnej hmoty opatrne vmiešame múku, potom maslo a najemno nastrúhanú citrónovú kôru.
- 3
Do každej formičky pridáme asi lyžicu cesta, aby bola naplnená do dvoch tretín, a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 8 minút.
- 4
Hotové vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.
Tiež madlenky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu