prazdny

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Cestoviny

V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...

prazdny

Roláda Eclair

Dezerty

Táto roláda je taký pokušiteľ... Keď je v chladničke, tak vás stále niečo pokúša, ...

prazdny

Plnené mušličky

Dezerty

Tieto koláčiky sú vhodné na sviatky, ale aj oslavy. Trocha práce, ale zvládne to aj...

prazdny

Čučoriedkovo-smotanová torta

Torty

Jednoduchý bublaninový piškótový základ s mojím obľúbeným smotanovo-jogurtovým krémom - u nás už klasika na každú príležitosť....

prazdny

Banánová bábovka s malinami

Koláče

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme roztopené (nie horúce) maslo, banány roztlačené vidličkou (3 väčšie...

prazdny

Hermelínový šalát

Šaláty

Recept na využitie syra s bielou plesňou, jednoduchý a chutný šalát.

prazdny

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty

Národné jedlá EÚ

Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

prazdny

Francúzsky makový krémeš

Dezerty

Tento krémeš je fantastický, odporúčam ho vyskúšať.

prazdny

Špagety di Fabio

Cestoviny

Jeden mamin taliansky priateľ ma raz naučil úžasný a rýchly recept na špagety. A keďže ja...

prazdny

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami

Večera

V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

prazdny

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom

Hlavné jedlá

Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

prazdny

Griki - národné jedlo Lotyšska

Národné jedlá EÚ

Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...

prazdny

Podlesníky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

prazdny

Jablková bábovka s vlašskými orechmi

Koláče

Ahojte, veľmi rada pečiem bábovky a čo najviac milujem sú hrnčekové recepty a najlepšie ak je...

prazdny

Mulgipuder – národné jedlo Estónska

Národné jedlá EÚ

Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...

prazdny

Bulgur so špargľou a s olivami

Bezmäsité jedlá

Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...

prazdny

Orechová vianočka

Koláče

Takúto vianočku si môžete upiecť hocikedy aj na raňajky.

prazdny

Bao buns s hovädzím bulgogi

Hovädzie mäso

Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...

prazdny

Pavlova torta s citrónom, levanduľou a medom

Torty

Pavlova je jedným z mojich najobľúbenejších dezertov. Je jednoduchá, rýchla a mám pocit, že...

prazdny

Pečené zemiaky so slaninkou

Večera

Recept ma oslovil, objavila som ho v kalendári na tento rok.

prazdny

Kysnutý makový koláč - chryzantéma

Koláče

Koláč z rýchleho kysnutého cesta, s ktorým sa pracuje hneď. O čo viac času ušetríme...

prazdny

Pistáciové kivi rezy so šľahačkou

Dezerty

Opäť jeden recept, ktorý som si sama poskladala podľa svojej fantázie. Korpus je z pistáciového...

prazdny

Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda

Bezmäsité jedlá

Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút. Nakladaný...

prazdny

Orechovo-kakaová torta s príchuťou kávy a rumu

Torty

Jednoduchý recept na orechovo-kakaovú tortu. Piekla som ju na Veľkú noc. Recept mám po svojej...

prazdny

Sladké pečivo

Koláče

Na desiatu alebo víkendové raňajky ako stvorené :-)

prazdny

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

Bezmäsité jedlá

Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

prazdny

Krém z medvedieho cesnaku s ružovým prepeličím vajíčkom

Večera

Zemiaky očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme zemiaky a...

prazdny

Jágerek z daniela

Hlavné jedlá

Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak...

prazdny

Kuracie Curry

Kuracie mäso

Kuchár zo Shan´shi pripraví kuracie curry s ananásom a ryžovými rezancami.

prazdny

Začepčená sviečková s vajcom

Bravčové mäso

Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.

prazdny

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou

Hlavné jedlá

Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

prazdny

Tofu koláč s ovocím

Koláče

Tofu, sójový zakysaný nápoj, vanilkový cukor, trstinový cukor a citrónovú kôru rozmixujeme v mixéri....

prazdny

Polievka z daniela s knedličkami a hlivou

Večera

Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú...