Burger so šampiňónmi a hranolkami so sezamom
Roman Bírešík, Marek Cibuľka, Juraj Slávik
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 22. októbra 2020
z reštaurácie Na panvici v Piešťanoch, 22. októbra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Použili sme hovädzie mäso Chuck Roll, čo je rez, ktorý sa nachádza v oblasti medzi hovädzím krkom a vysokou roštenkou. Je optimálne prerastené tukom. Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme a vytvarujeme placky hrubé asi 3 cm. Mäso grilujeme z oboch strán cca 8 minút.
- 2
Na oleji opečieme pokrájané šampiňóny s cibuľkou a dochutíme ich cesnakom a korením. Do prekrojenej žemle, ktorú sme opiekli, ukladáme mäso, zmes šampiňónov a cibuľky, čedar, kolieska paradajok a polníček.
- 3
Pečené hranolky: Očistené zemiaky nakrájame na hranolky. Niekoľkokrát ich premyjeme vodou, dáme do pekáča s olejom, posypeme sezamom a upečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Nakoniec osolíme.
Tiež burger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu