Bezlepkový slaný vrkoč
Foto: potravinarskavyrobaliana
porcií
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
60 g |
|
21 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Mrkvová náplň: | |
2 ks |
|
1 KL |
|
Tvarohová náplň: | |
150 g |
|
hrsť |
|
Mäsová náplň: | |
150 g mleté |
|
½ |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
(na podsypanie) |
|
(slnečnicové a sezamové) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť. V kuchynskom robote spojíme všetky ingrediencie na cesto spolu s pripraveným kváskom z droždia a vypracujeme cesto. Prikryté fóliou necháme kysnúť 45 minút.
- 2
Počas kysnutia cesta si pripravíme náplne. Mrkvu postrúhame najemno a podusíme na oleji, necháme vychladnúť. Tvaroh zmiešame v mise s nasekanými špenátovými listami. Na mäsovú náplň si najprv speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, soľ a korenie podľa chuti a podusíme. Necháme vychladnúť.
- 3
Rozšľaháme dve vajcia, trochu si odložíme na potretie hotového vrkoča a zvyšné rozdelíme rovnomerne do vychladnutých náplní. Cca 2 PL rozšľahaného vajíčka do každej náplne.
- 4
Z vykysnutého cesta na pomúčenej pracovnej doske vypracujeme bochník, ktorý rozdelíme na tri rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na plát a každý natrieme inou náplňou. Zrolujeme do rolády a zapletieme do vrkoča. Pripravený vrkoč preložíme do formy na biskupský chlebíček vystlanej papierom na pečenie. Necháme podkysnúť približne 20 minút.
- 5
Pred pečením potrieme vrkoč odloženým rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom a semienkami. Pečieme na 200 °C cca 45 minút.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu