Pagáče zo zvyšnej zemiakovej kaše fotorecept
Ostalo mi dosť zemiakovej kaše, tak som spravila pagáče k fazuľovej polievke. Recept na polievku som tiež pridala. Prácu s cestom som si zjednodušila, Zobraziť celý popisOstalo mi dosť zemiakovej kaše, tak som spravila pagáče k fazuľovej polievke. Recept na polievku som tiež pridala. Prácu s cestom som si zjednodušila, viac v postupe.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
500 ml |
|
200 ml |
|
1 kocka čerstvé |
|
Náplň: | |
|
|
100 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Urobila som kvások - trochu múky, balíček čerstvého drozdia, cukor, trochu vody a nechala som vzísť.
-
2
Pridala som zvyšok surovín na cesto a vypracovala som cesto. Tekutina sa môže pridať, takisto aj múka, každá múka saje inak.
-
3
Keď cesto riadne vykyslo, rozvaľkala som ho, natrela naň zemiakovú kašu a postrúhala maslo. Keď robím tieto pagáče zo zemiakov varených v šupke, masla dám celú kocku. Teraz netreba, v kaši ho je dosť.
-
4
Nemala som čas cesto viackrát prekladať a 20 minút vždy čakať, tak som trochu podvádzala. Cesto som zrolovala akoby do rolády a preložila som ho napoly a ešte na štvrtiny.
-
5
Hneď som ho vyvaľkala asi na 1 cm hrúbku a vykrojila som pagáče.
-
6
Pagáče som po bokoch pošúľala rukami, nech sú menšie a vyššie, potrela som ich vajíčkom, posypala rascou a dala piecť na 200 stupňov 25 minút. Mala som dva plechy plus jeden plech zo zvyškov cesta.
-
7
Upečené pagáče. Hodia sa ku akejkoľvek polievke na kyslo alebo samostatne ako slaná chuťovka na rôzne oslavy či posedenia.
Tiež zemiakové pagáče:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Asi by som par kúskov urobila aj so syrom, cesnakom či slaninkou, ach jaj, obuvakom cez dvere 😳