Zemiakové pagáče
Zemiakové pagáče

Pagáče zo zvyšnej zemiakovej kaše fotorecept

civavasissi - fotkacivavasissi, 23. októbra 2020

Ostalo mi dosť zemiakovej kaše, tak som spravila pagáče k fazuľovej polievke. Recept na polievku som tiež pridala. Prácu s cestom som si zjednodušila, viac v postupe.

10
porcií
80 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
3 ČL
1 ČL
500 ml
200 ml
1 kocka čerstvé
Náplň:
100 g
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobila som kvások - trochu múky, balíček čerstvého drozdia, cukor, trochu vody a nechala som vzísť.

    Pagáče zo zvyšnej zemiakovej kaše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som zvyšok surovín na cesto a vypracovala som cesto. Tekutina sa môže pridať, takisto aj múka, každá múka saje inak.

    Pagáče zo zvyšnej zemiakovej kaše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď cesto riadne vykyslo, rozvaľkala som ho, natrela naň zemiakovú kašu a postrúhala maslo. Keď robím tieto pagáče zo zemiakov varených v šupke, masla dám celú kocku. Teraz netreba, v kaši ho je dosť.

    Pagáče zo zvyšnej zemiakovej kaše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nemala som čas cesto viackrát prekladať a 20 minút vždy čakať, tak som trochu podvádzala. Cesto som zrolovala akoby do rolády a preložila som ho napoly a ešte na štvrtiny.

    Pagáče zo zvyšnej zemiakovej kaše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hneď som ho vyvaľkala asi na 1 cm hrúbku a vykrojila som pagáče.

    Pagáče zo zvyšnej zemiakovej kaše (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pagáče som po bokoch pošúľala rukami, nech sú menšie a vyššie, potrela som ich vajíčkom, posypala rascou a dala piecť na 200 stupňov 25 minút. Mala som dva plechy plus jeden plech zo zvyškov cesta.

    Pagáče zo zvyšnej zemiakovej kaše (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené pagáče. Hodia sa ku akejkoľvek polievke na kyslo alebo samostatne ako slaná chuťovka na rôzne oslavy či posedenia.

    Pagáče zo zvyšnej zemiakovej kaše (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Prečo to nerežete na štvorce alebo trojuholníky, nevzniká odpad a je menej roboty.