Jablkový zákusok s piškótami fotorecept
Foto: olinecka
Fantastická chuť jabĺk doplnená kokosovým mliekom a piškótami. Prekvapte svojich blízkych touto dobrotou.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
10 PL |
|
10 PL |
|
50 ml |
|
50 ml (alebo plnotučné kravské) |
|
3/4 bal. |
|
Jablková plnka: | |
5-6 ks väčšie nastrúhané |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
Tvarohový krém: | |
400 ml |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
Okrem toho: | |
podľa potreby |
|
(na namáčanie piškót) |
|
(na pokvapkanie korpusu) |
|
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom vyšľaháme dopenista, postupne pridávame striedavo olej a kokosové mlieko. Múku zmiešame s práškom do pečiva a zľahka varechou vmiešame do vajíčkového základu. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
2
Suroviny na jablkovú plnku a tvarohový krém. Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle, pridáme cukor podľa chuti (nemusí byť). Nastrúhané jablká zalejeme 200 ml džúsu a podusíme 4 - 5 minút. Vo zvyšnom džúse rozmiešame Zlatý klas, pridáme k poduseným jablkám a uvaríme hustú plnku, ktorú necháme trocha vychladnúť.
-
3
Z korpusu stiahneme papier na pečenie boky upravíme, vrch pofŕkame kokosovým mliekom a rozotrieme jablkovú plnku.
-
4
Smotanu s vanilínovým cukrom šľaháme do polotuha, pridáme tvaroh došľaháme a krém rozotrieme na jablkovú plnku. Do džúsu namáčame dlhé piškóty plochou stranou nadol a ukladáme na tvarohový krém. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
5
Po stuhnutí pofŕkame čokoládovou polevou. Dobrú chuť všetkým.
Ďakujem za krásny komentár ktorý vždy povzbudí aj Tebe krásny zbytok dňa.
Ďakujem.