Pečený kapor
Pečený kapor

Kapor na hríboch

vlak - bez fotkyvlak, 26. októbra 2020

Pečené podkovičky z kapra naložené v marináde.

6
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

6 podkovičiek
3/4 dcl
1/2 KL
1/2 KL
1 KL
podľa chuti
podľa chuti
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme 6 ks očistených podkovičiek z kapra - s kožou. Osolíme.

  2. 2

    Pripravíme marinádu: 3/4 dcl oleja, 1/2 KL mletého čierneho korenia, 1/2 KL mletej papriky a 1 KL vegety dobre premiešame.

  3. 3

    Podkovičky zalejeme marinádou, posypeme korením na ryby a uložíme na noc do chladničky.

  4. 4

    Na druhý deň podkovičky preložíme na pekáč a navrch naukladáme vopred namočené sušené hríby.

  5. 5

    Pečieme na 170 stupňoch cca 25 minút. Počas pečenia niekoľkokrát polejeme marinádou z pekáča.

  6. 6

    Podávame s opečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu