Rizoto z mäsa z polievky fotorecept

civavasissi - fotkacivavasissi, 26. októbra 2020

V polievke som mala veľa mäsa aj zeleniny, z časti som urobila rizoto, také obyčajné slovenské, žiadne talianske krémové, napriek tomu je výborné.

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (z polievky)
 (z polievky)
 (z polievky)
 (z polievky)
3 ks
500 g
1 l
400 g mrazený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarené mäso z polievky som obrala od kostí. Zeleninu som pokrájala na malé kúsky. Pripravila som si vývar aj mrazený hrášok, kukuricu nemám, tak som nedala, očistila som tri cibule, sú veľmi malé, preto tri.

    Rizoto z mäsa z polievky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji som osmažila cibuľu nakrájanú nadrobno dozlata, pridala som hrášok, ryžu, keď som všetko riadne osmažila, pridala som varenú zeleninu s mäsom a premiešala som.

    Rizoto z mäsa z polievky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zaliala som vývarom, pridala soľ a korenie a nechala na najmenšom plameni variť zakryté.

    Rizoto z mäsa z polievky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď ryža vsiakla všetku tekutinu, odstavila som z ohňa a nechala pol hodinu na pokoji.

    Rizoto z mäsa z polievky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tanieri som na porcie nastrúhala syr, príloha nebola uhorky ani cvikla, ale alma-papriky plnené čalamádou. Dobrú chuť.

    Rizoto z mäsa z polievky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@emdy (27.10.2020 09:03)
Možno pre väčšinu ľudí je 1 kuracia štvrť jedna porcia, ale napríklad mne s manželom to úplne stačí. Pre nás sú to 2 porcie. A nie je to o tom, že by sme dietovali. Jednoducho nám to stačí.
takže jednoduché počty: na 150 g uvarenej ryže potrebujeme 70 g surovej. Čiže suché pol kilo je niečo cez kilo uvarenej. 150 g býva ako príloha čo nie je veľa. Gramáž normálneho rizota sa pohubuje okolo 350 g porcia ak aj syr tak 400 g. Čiže 12 normálnych porcií máš v "hrnci" cca 4,2 kg hotového jedla. Čiže to nijako nevychádza. Ale keď dokážeš urobiť 8 porcií z 4 kuracích štvrtí a 10 porcí z jedneho 500g balíka špagiet tak len klobúkom doku. Mám sa čo učiť. Prajem veľa elánu pri varení....