Rizoto z mäsa z polievky fotorecept
Foto: civavasissi
V polievke som mala veľa mäsa aj zeleniny, z časti som urobila rizoto, také obyčajné slovenské, žiadne talianske krémové, napriek tomu je výborné.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené mäso z polievky som obrala od kostí. Zeleninu som pokrájala na malé kúsky. Pripravila som si vývar aj mrazený hrášok, kukuricu nemám, tak som nedala, očistila som tri cibule, sú veľmi malé, preto tri.
-
2
Na oleji som osmažila cibuľu nakrájanú nadrobno dozlata, pridala som hrášok, ryžu, keď som všetko riadne osmažila, pridala som varenú zeleninu s mäsom a premiešala som.
-
3
Zaliala som vývarom, pridala soľ a korenie a nechala na najmenšom plameni variť zakryté.
-
4
Keď ryža vsiakla všetku tekutinu, odstavila som z ohňa a nechala pol hodinu na pokoji.
-
5
Na tanieri som na porcie nastrúhala syr, príloha nebola uhorky ani cvikla, ale alma-papriky plnené čalamádou. Dobrú chuť.
1. Ryža sa uvarí v litri vyvaru, teda jej bude oveľa viac ako pol kila, keď bola v surovom stave.
2. Pripočítajme 400 g hrášku, mäso z polievky a zvyšnú zeleninu.
3. Výsledok je... veeeeeeľa rizota, teda sa veľa ľudí aj naje.
Tak, komu tu nefungujú počty? 😉
Možno pre väčšinu ľudí je 1 kuracia štvrť jedna porcia, ale napríklad mne s manželom to úplne stačí. Pre nás sú to 2 porcie. A nie je to o tom, že by sme dietovali. Jednoducho nám to stačí.