Fazuľová polievka na kyslo fotorecept
Foto: civavasissi
Väčšinou robím takýmto spôsobom šošovicu, no aj fazuľa takto pripravená je skvelá. Podávala som s pagáčmi zo zvyšnej zemiakovej kaše, recept na pagáče pridám Zobraziť celý popisVäčšinou robím takýmto spôsobom šošovicu, no aj fazuľa takto pripravená je skvelá. Podávala som s pagáčmi zo zvyšnej zemiakovej kaše, recept na pagáče pridám zvlášť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do veľkého hrnca som dala fazuľu, koreniny, rebrá, klobásu, cibuľu a cesnak. Nesoliť! Zaliala som vodou a dala variť.
-
2
Očistila som zemiaky a nakrájala ich na malé kúsky.
-
3
Keď polievka začala vrieť, pridala som zemiaky aj s vodou. Stále nesolíme.
-
4
Keď sa rebrá a klobása uvarili, vybrala som ich, klobásu som pokrájala na kúsky, z rebier som vybrala kosti, dala ich psíkovi a mäso som tiež pokrájala. Fazuľu som nechala variť, kým nezmäkne a prichystala som si veci na dokončenie polievky - kyslú smotanu a ocot.
-
5
Keď fazuľa zmäkla, vrátila som do hrnca mäso, pridala som smotanu, ocot a soľ. Ja som zahustila múkou, správnejšie je zemiakom.
-
6
A ide sa papať, dobrú chuť.
Ale, prepáč, psíkovi varené kosti určite nie.
kosti psikovi mozes dat, ale nie kuracie, pes by ale nemal dostat ani zrnko soli kvoli ladvinam, teraz je mozno zdravy, ale moze sa to prejavit neskor a potom mu uz nebude pomoci, ak mi neveris, over si to niekde
Smotana je zrazená ale nám to nevadí, je to len chyba krásy. O zmiešaní smotany a múky som ešte nepočula, isto vyskúšam.
nie smotana s mukou, ale iny postup zarucí, ze sa smotana nezrazí, a síce:
Kyslú smotanu pred pridaním do polievky treba zmiesat s trochou variacej polievky alebo s vriacou vodou z kanvice, aby sa vyrovnali teploty. A zamiesať. Zarucene sa nezrazí, radu mi dala priateľka a tá to mala od polskeho kuchára. :-)
varená múka je mi proti srsti, navod pišem dole nizsie.