Tiramisu bez alkoholu fotorecept
Foto: civavasissi
Pravé tiramisu je veľká pochúťka, aj keď som do môjho nedala pre mnohých základnú surovinu, a to amaretto. Tento dezert sa pripravuje deň dopredu, Zobraziť celý popisPravé tiramisu je veľká pochúťka, aj keď som do môjho nedala pre mnohých základnú surovinu, a to amaretto. Tento dezert sa pripravuje deň dopredu, aby v chlade stuhol, no čakanie stojí za to.
porcií
príprava
Postup
-
1
Suroviny na tiramisu okrem kakaa, piškóty som mala malé balenia, preto 4x.
-
2
Vajíčka som rozdelila na žĺtky a bielky. Bielky som vyšľahala s tretinou cukru.
-
3
A žĺtky so zvyškom cukru do bledožlta.
-
4
K žĺtkom som primiešala mascarpone.
-
5
Do hmoty som opatrne postupne pridala vyšľahané bielky.
-
6
Do tortovej formy som vložila piškóty, ktoré som namáčala do kávy. Na piškóty som navrstvila polovicu krému, na to opäť piškóty namočené v káve...
-
7
...druhá polovica krému a posypala som kakaom. Dala som formu do chladničky do druhého dňa.
-
8
Do druhého dňa tiramisu pekne stuhlo a môže sa servírovať. Dobrú chuť.
to ani netvrdím, písala som, že amaretto je základná surovina v tiramisu všeobecne pre mnohých ľudí, ktorí ho pripravujú, o Talianoch nepadla ani zmienka 😉